Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε στην μητροπολιτική Αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς ένας ένοπλος εισέβαλε στο Κάστρο του Γουίνδσορ, όπου περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων η βασίλισσα Ελισάβετ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης είναι ένας 19χρονος ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της καταπάτησης προστατευόμενης τοποθεσίας και της κατοχής επιθετικού όπλου.

Ο ύποπτος δεν κατάφερε να μπει σε κανένα κτήριο αφού οι κινήσεις του ενεργοποίησαν τον συναγερμό ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στον χώρο. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκαν για το περιστατικό και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για το ευρύτερο κοινό.

Οι προθέσεις του 19χρονου εισβολέα από το Σαουθάμπτον δεν έχουν γίνει γνωστές και η έρευνα συνεχίζεται.

Οταν ο εισβολέας έφτασε στο δωμάτιο που κοιμόταν η βασίλισσα

Η παραβίαση της ασφάλειας στις βασιλικές κατοικίες είναι σπάνιο γεγονός. Η σοβαρότερη σημειώθηκε το 1982, όταν ένας εισβολέας σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο, μπήκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περιφερόταν σε ένα δωμάτιο όπου βρισκόταν η βασίλισσα. Συνήθως η βασιλική οικογένεια περνά τα Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία, όμως η παράδοση αυτή διαταράχθηκε λόγω της πανδημίας. Η βασίλισσα πέρασε και τα περσινά Χριστούγεννα στο Γουίνδσορ. Σήμερα δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση. Στο προηχογραφημένο μήνυμά της προς το έθνος μίλησε για την απώλεια του συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA