Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία συγκλονιστική ιστορία συνέβη στην Κίνα, με πρωταγωνιστή έναν 37χρονο, ο οποίος είχε απαχθεί όταν ήταν 4 ετών και μετά από 33 χρόνια, κατάφερε να βρει την οικογένειά του χάρη σε ένα... σκίτσο!

Διαβάστε ακόμη: Μαυρίκιος: Βρέθηκε νεογέννητο μωρό σε κάδο αεροπλάνου - Συνελήφθη η μητέρα του

Ο Λι Τζινγουέι είναι σήμερα ένας οικογενειάρχης, παντρεμένος με παιδιά, αλλά από το 1989, όταν και απήχθη από το χωριό Χενάν από μια συμμορία παράνομης διακίνησης και εμπορίας παιδιών, δεν έπαψε ποτέ να αναζητά την αληθινή του οικογένεια. Ο ίδιος ποτέ δεν είχε ξεχάσει το μέρος που γεννήθηκε και μάλιστα το ζωγράφισε από μνήμης, για να βοηθήσει τις έρευνες της αστυνομίας. Οταν ήταν 4 ετών πουλήθηκε σε μια οικογένεια στο Λανκάο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Το σκίτσο του, όμως, ήταν αρκτεά ακριβές, τόσο που η αστυνομία κατάφερε να το αντιστοιχίσει με το Ζαοτόνγκ, ένα ορεινό χωριό στα βουνά της Γιουνάν, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα.

Στην Κίνα υπήρξαν πολλές αντίστοιχες υποθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν, όπου παιδιά που απήχθησαν, ακόμα και όταν έμαθαν την αλήθεια, δεν έψαξαν ή δεν ακολούθησαν τη νομική οδό προκειμένου να μάθουν για το παρελθόν τους. Εκείνος όμως τα κατάφερε! Μετά από διενέργεια εξετάσεων DNA επιβεβαιώθηκε ότι ο Τζινγουέι ήταν ο αγνοούμενος γιος μιας κατοίκου του χωριού. Ο Τζινγουέι, δήλωσε ότι η οικογένεια που τον μεγάλωσε τον δίδαξε αρχές και ανθρωπιά: «Έτσι κατάφερα να σπουδάσω και να αναπτύξω τις δεξιότητές μου».

Μάνα και παιδί ξανασυναντήθηκαν μετά από 3 ολόκληρες δεκαετίες την Πρωτοχρονιά και το συγκλονιστικό στιγμιότυπο της επανένωσης των συγγενών καταγράφηκε από κάμερες και το βίντεο έγινε viral. Η ιστορία αναρτήθηκε και μέσω της εφαρμογής «Douyin», όπου την παρακολούθησαν εκατομμύρια κόσμου, ενώ στο βίντεο διακρίνεται ο 37χρονος Λι να «πέφτει» στην αγκαλιά της οικογένειας του και η μητέρα του και τα αδέλφια του κλαίνε από συγκίνηση.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA