ΔΙΕΘΝΗ
09/01/2022 23:22

Μπουρλά: Θα φύγει σε μία δεκαετία ο κορονοϊός - Είναι πλέον ενδημικός

«Ο ιός δεν θα φύγει. Και μπορώ να μιλήσω για μια δεκαετία», είπε χαρακτηριστικά o Αλμπερτ Μπουρλά μιλώντας σε συνέδριο με στελέχη της Goldman Sachs, εξηγώντας παράλληλα ότι έχει γίνει παντού ενδημικός

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μπουρλά: Θα φύγει σε μία δεκαετία ο κορονοϊός - Είναι πλέον ενδημικός
Άλμπερτ Μπουρλά (πηγή: Ελλ. Κυβέρνηση)
Ανάγνωση:

Για τα επόμενα 10 χρόνια ο κορονοϊός θα είναι στις ζωές μας σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά. «Ο ιός δεν θα φύγει. Και μπορώ να μιλήσω για μια δεκαετία», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε συνέδριο με στελέχη της Goldman Sachs, εξηγώντας παράλληλα ότι έχει γίνει παντού ενδημικός.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα 20 συμπτώματα που εμφανίζουν μέχρι σήμερα οι ασθενείς

Το δεύτερο που γνωρίζουμε, είπε, είναι ότι η τόσο η προστασία από το εμβόλιο όσο και από τη νόσηση διαρκούν λίγους μήνες. Αρχικά, είχε γίνει η πρόβλεψη δύο δόσεων συν μίας αναμνηστικής κι στη συνέχεια ετήσιο εμβολιασμό, για να διατηρηθούν καλά επίπεδα ανοσίας. «Αυτό αμφισβητείται σαφώς αυτή τη στιγμή, επειδή όπως βλέπουμε, η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων ανοίγουν το ζήτημα της τέταρτης δόσης» είπε ο Μπουρλά. Πάντως, αν και διατηρεί αβεβαιότητες, εκτιμά ότι το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ετήσιο εμβολιασμό, κάτι που όμως θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

Η Pfizer, τόνισε «προχωρά ολοταχώς στην ανάπτυξη εμβολίου για την Omicron». «Νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο για την Omicron εντός του χρονοδιαγράμματος, μέχρι τον Μάρτιο», συμπλήρωσε. Ο επικεφαλής της Pfizer διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για μαζική παραγωγή αυτόν τον χρόνο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης, ο Άλμπερτ Μπουρλά επισήμανε ότι ελάχιστοι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει νέα παραλλαγή στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ PFIZER ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ