Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορήθηκε ξανά το βράδυ της Δευτέρας για παραβίαση των κανόνων καραντίνας, καθώς ένα email που διέρρευσε, έδειξε ότι ένας από τους ανώτατους αξιωματούχους του κάλεσε περισσότερους από 100 υπαλλήλους της Ντάουνινγκ Στριτ σε ένα πάρτι κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown. Πιστεύεται ότι παρευρέθηκε και ο Βρετανός πρωθυπουργός στις 20 Μαΐου μαζί με τη σύζυγό του, Κάρι Τζόνσον. 

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Γράμμα στρατιώτη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραδόθηκε 76 χρόνια μετά

«Γεια σε όλους, μετά από μια απίστευτα πολυάσχολη περίοδο, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον υπέροχο καιρό και να πιούμε μερικά ποτά, κοινωνικά αποστασιοποιημένοι, στον κήπο Νο 10 απόψε. Ελάτε από τις 18:00 και φέρτε το δικό σας ποτό!» ανέφερε το email του Μάρτιν Ρέινολντς που είδε το ITV News. Περίπου 30 με 40 άτομα λέγεται ότι παρευρέθηκαν στο πάρτι. Στο πάρτι είχαν προσκληθεί περισσότεροι από 100 υπάλληλοι, σε μια περίοδο που οι κοινωνικές συναναστροφές ήταν πολύ περιορισμένες.

Οι βουλευτές των Τόρις εμφανίζονται έξαλλοι για το email που διέρρευσε το βράδυ της Δευτέρας. Ένας είπε: «Νομίζω ότι αυτή είναι το χειρότερο συμβάν που έχει εκτεθεί ποτέ ο πρωθυπουργός από αυτές τις διαρροές. Δεν υπάρχει εξήγηση, δεν υπάρχει τρόπος να αποστασιοποιηθεί. Ο μόνος σωτήρας του είναι αν ο κόσμος έχει σταματήσει να ασχολείται». Ένας ανώτερος εκπρόσωπος των Τόρις είπε: «Οι κανόνες δεν τροποποιήθηκαν απλώς αλλά έσπασαν στο μισό. Αυτό είναι τώρα απίστευτα κοντά στον πρωθυπουργό. Είναι πολύ δύσκολο να απολύσεις κάποιον [Ρέινολντς] για ένα πάρτι στο οποίο παρευρέθηκε [ο Τζόνσον]».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA