Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύσκολες ώρες περνά ο Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργός της Βρετανίας, καθώς οι Τόρις τον πιέζουν να παραιτηθεί μετά το «partygate», το σκάνδαλο με τα κορονοπάρτι εν μέσω σκληρού lockdown τον Μάιο του 2020. «Νομίζω ότι πρέπει να φύγει», είπε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άντζελα Ρέινερ, σύφμωνα με τη Daily Mail. Σημειώνεται, ότι ο γραμματέας που έστελνε emails για τα ιδιωτικά πάρτι δεν έχει απολυθεί, μία κίνηση που θα μπορούσε να εξομαλύνει την κατάσταση. 

Διαβάστε ακόμη: Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Στα 86 του ξεκινά προεκλογική εκστρατεία και συστήνει στον κόσμο την 32χρονη σύντροφό του

Κορυφαία στελέχη των Τόρις περιμένουν την εξήγηση του Βρετανού πρωθυπουργού, αν και κανένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης δεν τοποθετήθηκε το βράδυ της Τρίτης. Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους σήμερα, αλλά δεν έχει αρνηθεί την διεξαγωγή ή ακόμα και την παρουσία του στα κορονοπάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ. Κορυφαίος Υπουργός μιλώντας χθες στους Times είπε με νόημα ότι το πράγμα ακόμη δεν έχει τελειώσει αλλά αν δεν επιλυθεί άμεσα θα είναι πολιτικά καταστροφικό. «Υπάρχει ακόμη περιθώριο για ταπεινότητα και μεταμέλεια» σημείωσε λέγοντας πως κανείς δεν αμφισβητεί το ίδιο το γεγονός, δηλαδή το πάρτι.

Ο βουλευτής Jim Shannon κυριεύτηκε από συγκίνηση, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς την ίδια περίοδο που διεξάγονταν πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ, η πεθερά του πέθαινε μόνη και αβοήθητη από κορονοϊό. Σημειώνεται, ότι η σύμβουλοι του Μπόρις Τζόνσον ανησυχούσαν ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, φοβούμενοι ότι το σκάνδαλο θα αποκαλυφθεί.

Το θέμα μπορεί να έχει και ποινικές προεκτάσεις καθώς η αστυνομία της Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι «βρίσκεται σε επαφή» με την κυβέρνηση για την υπόθεση αυτή, η οποία ενδέχεται να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για παραβίαση των υγειονομικών κανόνων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA