Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια τραγική είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Κατάρ, καθώς ένα νεογέννητο ηλικίας τριών εβδομάδων υπέκυψε εξαιτίας «βαριάς λοίμωξης» που του προκάλεσε ο κορονοϊός. Αυτό ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές του Εμιράτου την Κυριακή (16/1) και πρόκειται για μια εξέλιξη που γεννά πολλά ερωτηματικά, καθώς, η θνητότητα εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός είναι ιδιαίτερα περιορισμένη στα παιδιά. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές αρκετών χωρών καταγράφουν περισσότερα κρούσματα στις τάξεις τους αφότου άρχισε η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Διθυραμβικά σχόλια του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα που έδειξε τον δρόμο

«Ένα βρέφος τριών εβδομάδων δυστυχώς απεβίωσε εξαιτίας βαριάς λοίμωξης οφειλόμενης στην COVID-19», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας του Κατάρ.

«Δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα υγείας, ούτε γνωστό κληρονομικό νόσημα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως πρόκειται για το δεύτερο παιδί που είναι γνωστό ότι πεθαίνει εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο Εμιράτο.

«Μεγαλύτερος αριθμός παιδιών μολύνεται στο τρέχον κύμα και χρειάζεται περισσότερες ιατρικές φροντίδες», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA