Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, δεν θα λειτουργήσει εάν η Ρωσία προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία, διεμήνυσε σε δηλώσεις του, χθες Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Το Λονδίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στρατό στην Ανατολική Ευρώπη

Μιλώντας στο αμερικανικό μέσο, NPR, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν διευκρίνισε αν οι ΗΠΑ έχουν λάβει τέτοια διαβεβαίωση από τη Γερμανία, όμως τόνισε ότι «θέλω να είμαι πολύ σαφής: εάν η Ρωσία προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει». Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορεί τη Δύση ότι «επιθυμεί πολύ κάποια πραγματική προβοκάτσια», τη στιγμή που και οι Ουκρανοί πολιτικοί καλούν σε ηρεμία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και από την πλευρά της Ρωσίας και από την πλευρά της Λευκορωσίας. Για τη δεύτερη περίπτωση με το πρόσχημα κοινών ασκήσεων. Συνεχίζεται, όμως, και η μεταφορά εξοπλισμού από χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, γεγονός που εκ των πραγμάτων κλιμακώνει την ένταση.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA