Μενού
  • Α-
  • Α+

Νεκρός είναι μετά τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασίμι. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε το γεγονός.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία - Δραματική προειδοποίηση από ΜΚΟ: «Κίνδυνος για μαζικό εκτοπισμό πληθυσμού»

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιβεβαίωσε πως ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους έπεσε νεκρός έπειτα από στρατιωτική έφοδο των αμερικανικών δυνάμεων που ξεκίνησε την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου.

Ο Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασίμι έπεσε νεκρός νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη (3/2) σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο χωριό Ατμέ της Συρίας, η οποία στοίχισε τις ζωές και 13 αμάχων, χωρίς απώλειες Αμερικάνων στρατιωτών. Οι κάτοικοι της περιοχής λένε πως ανταλλαγές πυροβολισμών κράτησαν για ώρες, μεταξύ του στρατού των ΗΠΑ και Σύρων ανταρτών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια αργότερα μέσα στην ημέρα ενώ ήδη έχει δηλώσει: «Με την ανδρεία και την ικανότητα των ενόπλων μας δυνάμεων, απομακρύναμε από την εξίσωση των Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασίμι αλ Κουραϊσί - τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA