Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ισχυρίζεται ότι με βάση τα όσα μάθαμε από τον κορονοϊό, μια επόμενη πανδημία είναι δυνατόν να αποτραπεί. Αυτό θα επιτευχθεί, σύμφωνα με το νέο βιβλίο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία με τίτλο «Πώς να αποτρέψετε την επόμενη πανδημία - Τα μαθήματα που μπορούμε να μάθουμε», με την επένδυση στις υγειονομικές υπηρεσίες, στα εμβόλια και στην παγκόσμια παρακολούθηση των παθογόνων μικροοργανισμών. 

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Τέλος το όριο των 6 ατόμων στην εστίαση - Οι εισηγήσεις της επιτροπής για καρναβάλια, γήπεδα

Πριν από μερικά χρόνια, ο μεγιστάνας, προέβλεψε ότι μια θανατηφόρα νέα επιδημία θα εμφανιζόταν στο εγγύς μέλλον και πιο πρόσφατα έκανε εικασίες για το πότε θα τελειώσει η πανδημία του κορoνοϊού. Το ίδρυμά του διαθέτει μεγάλα ποσά για τη μελέτη ιών και τη δημιουργία εμβολίων. Ο Μπιλ Γκέιτς πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο τον προσεχή Μάιο και σε αυτό προσφέρει συμβουλές για το πώς να αποφύγετε έναν «κατακλυσμό» στο μέλλον, όπως αυτός που προκαλείται από την COVID-19. Το βιβλίο περιέχει επίσης προτάσεις για τρόπους παροχής καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο και εργαλεία που απαιτούνται για την έγκαιρη καταπολέμηση των ιών.

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας, στο βιβλίο περιγράφει τα μαθήματα που μπορούν να μάθουν οι άνθρωποι από την πανδημία του κορονοϊού και τις καινοτομίες που απαιτούνται για να σωθούν ζωές. Εκτός από αυτό, ο Γκέιτς έγραψε στο βιβλίο για τις συνομιλίες του με τον διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, και τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Ο Γκέιτς είπε επίσης ότι το βιβλίο θίγει την εμπειρία του ως «αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας».

Ο Γκέιτς άλλωστε έχει κατηγορηθεί ανοιχτά από συνωμοσιολόγους, ότι δημιούργησε την πανδημία, αφού την προέβλεψε το 2015, και ακόμη νωρίτερα συζήτησε τι θα συνέβαινε στην παγκόσμια οικονομία κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας κορονοϊού σε μια συνέντευξή του το 2011 στο CNN. Πρόσφατα, ο ίδιος υπέθεσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 θα μειωνόταν σε όλο τον κόσμο μετά το κύμα του στελέχους της μετάλλαξης Όμικρον, δηλώνοντας ότι ο ιός σύντομα θα αντιμετωπιζόταν σαν την εποχική γρίπη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA