ΔΙΕΘΝΗ
10/02/2022 10:14

Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει τις λίρες του λαού - «Μη φοράτε μόνο φανέλα στο σπίτι» λένε σε όσους κρυώνουν

«Εχουμε σταματήσει να αγοράζουμε κρέας. Το βλέπω μόνο στα όνειρά μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ένας απελπισμένος Τούρκος πολίτης - Θέλει να τους πάρει τις λίρες ο Ερντογάν για να αναστήσει την ήδη «νεκρή» τουρκική οικονομία - Προκλητική δήλωση αξιωματούχου «μη φοράτε μόνο μια φανέλα, βάλτε κι άλλα ρούχα».

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει τις λίρες του λαού - «Μη φοράτε μόνο φανέλα στο σπίτι» λένε σε όσους κρυώνουν
Πηγή: Ap Photos
Ανάγνωση:

Η Τουρκία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο έρεβος κι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους πολίτες της χώρας ως... αμοιβάδες. Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, ανακοίνωσε στους επενδυτές ότι μετά από 20 χρόνια διακυβέρνησης, η κυβέρνηση Ερντογάν βρήκε τη λύση στην ύφεση. Θα φέρει τους περίπου 5.000 τόνους χρυσού από τα συρτάρια και τα σεντούκια των Τούρκων στην οικονομία, η οποία έτσι θα πάρει τα πάνω της και θα ορθοποδήσει...

Video Loading...

Αυτό αντιστοιχεί σε 250-350 δισ. δολάρια, και μέρος αυτού θα στηρίξει τις τράπεζες και θα φέρει συνάλλαγμα. Λέει λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, ο Νουρεντίν Νεμπατί, να πάρει ο Τούρκος πολίτης τις λίρες, να τις δώσει στο κράτος και να πάρει... κουπόνια, δηλαδή ένα κομμάτι χαρτί. Ελλοχεύει μάλιστα ο φόβος στην κοινωνία μήπως έρθει... υποχρεωτική καταβολή των λιρών στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα πάντως, η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι απαντούν στους Τούρκους πολίτες που πεινάνε και κρυώνουν «ε, μη φοράτε κι εσείς μόνο μία φανέλα στο σπίτι, βάλτε και κανένα ρούχο παραπάνω», την ώρα που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, που έχουν εκτοξευθεί. Ο βασικός μισθός είναι στα 300 ευρώ με τους πολίτες να λένε με δάκρυα στα μάτια «έχουμε φτάσει στον πάτο λόγω της οικονομίας. Ψυχολογικά είμαστε χάλια... Αυτές οι ουρές (σ.σ.: για φαγητό) δείχνουν την κατάντια μας. Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί, όλα αυξήθηκαν. Το φθηνότερο φρούτο έχει 10 λίρες, λαχανικά δεν αγοράζουμε πια».

Video Loading...

«Τα παιδιά μας πεινάνε» λέει μια νεαρή γυναίκα και μου λένε «ψωμί μαμά, πεινάω και δεν έχουμε να τους πάρουμε να φάνε...». Αλλος ηλικιωμένος ξεσπά και λέει «δεν αγοράζω πλέον κρέας. Το βλέπω μόνο στα όνειρά μου. Το βλέπω στην τηλεόραση το κρέας, το ψωμί, τα λεφτά. Ας πάρουν τον μισθό μου και να ζήσουν για ένα μήνα κι εγώ θα τους φιλήσω το χέρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ