Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται αλλά υπάρχουν Ουκρανοί που δεν φοβούνται και στέκονται με ανάστημα απέναντι στους Ρώσους στρατιώτες. Μία από αυτούς τους Ουκρανούς είναι μια γιαγιά που δεν φοβήθηκε και το βίντεο με τη θαρραλέα αντίδρασή της κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. 

Η γιαγιά πλησιάζει τον Ρώσο στρατιώτη και, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, τον ρωτά «τι σκ... ήρθατε να κάνετε στη χώρα μας;». Η ηλικιωμένη γυναίκα βάζει τις φωνές στους Ρώσους στρατιώτες ενώ ένας εξ αυτών προσπαθεί να την ηρεμήσει. «Θα έπρεπε να βάλεις σπόρους από ηλιοτρόπια στις τσέπες σου, ώστε να μεγαλώσουν στην ουκρανική γη όταν πεθάνεις» συνεχίζει η γυναίκα.

Διαβάστε ακόμηΠόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν θέλω να πεθάνω» - Συγκλονιστικό βίντεο με κοριτσάκι σε καταφύγιο

Οι χρήστες των social media θαύμασαν το κουράγιο της γιαγιάς, που εναντιώθηκε στους Ρώσους στρατιώτες του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Τι θαρραλέα γυναίκα, στάθηκε όρθια μπροστά στην τυραννία με τόσο ωραίο τρόπο», σχολίασαν κάποιοι από τους χρήστες του Διαδικτύου. 

Ουκρανοί στρατιώτες απαντούν σε Ρώσους: «Αντε γ.μ.θ....» και πεθαίνουν 

Εκτός, όμως, από τη θαρραλέα Ουκρανή γιαγιά 13 στρατιώτες στο απομακρυσμένο νησάκι snake island απέναντι από τη Μαριούπολη στην Ουκρανία, αρνήθηκαν να παραδοθούν στον εχθρό και το πλήρωσαν με τη ζωή τους.

Στο ηχητικό που είδε το φως της δημοσιότητας ακούγονται οι Ρώσοι να λένε: «Εδώ ρωσικό πολεμικό πλοίο. Προτείνω να κατεβάσετε τα όπλα σας και να παραδοθείτε. Αλλιώς θα σας βομβαρδίσουμε». Οι Ουκρανοί δεν διστάζουν να τους βρίσουν. «Ρωσικό πολεμικό, να πάτε να γαμ…». Και οι 13 σκοτώθηκαν, καθώς οι Ρώσοι τους βομβάρδισαν, σύμφωνα με ουκρανικά Μέσα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι και οι 13 θα τιμηθούν με τον τίτλο του «ήρωα της Ουκρανίας». «Υπερασπίστηκαν το νησί μέχρι τέλους και πέθαναν ηρωικά. Ας μείνει για πάντα ζωντανή η μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για την Ουκρανία» είπε. Μέχρι χθες (24/2) το βράδυ οι απώλειες στις τάξεις των Ουκρανών ήταν 137 νεκροί και 316 τραυματίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA