Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ουκρανή δημοσιογράφος του BBC, Όλγα Μαλτσέφκσα,   ξύπνησε στις 3 τα ξημερώματα για να μάθει απρόσμενα ότι η πολυκατοικία στην οποία διέμενε τόσα χρόνια η οικογένειά της βομβαρδίστηκε. Δυσκολευόταν να έρθει σε επαφή με τη μητέρα της, η οποία ζει στο Κίεβο, αλλά ανακουφίστηκε όταν τελικά της έστειλε μήνυμα και της επιβεβαίωσε ότι όλα είναι καλά. «Η μητέρα μου είχε πάει σε καταφύγιο και ευτυχώς δεν βρισκόταν εντός του κτηρίου όταν του έριξαν βόμβα», συμπλήρωσε. Σημειώνεται, ότι τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στο Κίεβο προκαλώντας πανικό στη χώρα, ενώ αναμένεται επικοινωνία Πούτιν και Ζελένσκι για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Μέχρι στιγμής πάντως ο πόλεμος βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες φάσεις του. 

«Δόξα τω Θεώ η οικογένειά μου είναι καλά. Απλά δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω. Κάποτε ζούσα εκεί. Λέει ότι η μητέρα της χαιρόταν που δεν έπαθε τίποτα, καθώς είχε καταφέρει να καταφύγει στο υπόγειο ενός συγγενικού σπιτιού με την αδερφή της Όλγας και το μικρό της παιδί. Ανησυχεί για τον θείο της, όμως, καθώς ακόμα δεν έχουν έρθει σε επαφή.  Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις πάντως, δεν υπήρξαν νεκροί στο κτήριο, ενώ 150 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ορισμένοι από τους οποίους νοσηλεύτηκαν μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Η Όλγα λέει ότι η μαμά της ανησυχούσε για τους γείτονες, τους φίλους αλλά και για τη γάτα της οικογένειας, καθώς το κατοικίδιο έμεινε στο κτήριο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ακόμα και χθες, η μητέρα μου, παρά τους ήχους των εκρήξεων και των βομβαρδισμών, εξακολουθούσε να πηγαίνει στη δουλειά της.  Της έλεγα να βρει καταφύγιο κάπου και μου είπε: "Έλα, μην πανικοβάλλεσαι, είναι Κίεβο, κανείς δεν πρόκειται να βομβαρδίσει το Κίεβο"», δήλωσε συγκλονισμένη. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA