Μενού
  • Α-
  • Α+

Capital controls στη Ρωσία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, την Τρίτη. Κι αυτό γιατί, όπως ανέφερε, λαμβάνονται μέτρα ελέγχου για να σταματήσει η έξοδος ξένων επιχειρήσεων από τη χώρα. Την είδηση για τα capital controls μετέφεραν τα ρωσικά πρακτορεία TASS και RIA. 

Ο Μισούστιν είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία έκαναν τους ξένους επενδυτές να αποφασίζουν όχι για οικονομικούς λόγους αλλά λόγω «πολιτικής πίεσης». «Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, έχει ετοιμαστεί ένα σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την εισαγωγή προσωρινών περιορισμών στην έξοδο από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», είπε. «Αναμένουμε ότι όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται εδώ».

«Είμαι σίγουρος ότι η πίεση των κυρώσεων τελικά θα υποχωρήσει και όσοι δεν θα περιορίσουν τις εργασίες τους στη χώρα μας, υποκύπτοντας στη ρητορική ξένων πολιτικών, θα κερδίσουν», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός. Ο Μισούστιν ανέφερε ακόμη ότι θα γίνονται καθημερινές συναντήσεις για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο των κυρώσεων. «Είναι σημαντικό να παρακολουθείται η τρέχουσα κατάσταση σε πραγματικό χρόνο και να ληφθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα», σημείωσε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA