ΔΙΕΘΝΗ
01/03/2022 15:07

Πόλεμος στην Ουκρανία: Capital control στη Ρωσία ανακοίνωσε ο Μισούστιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία έκαναν τους ξένους επενδυτές να αποφασίζουν όχι για οικονομικούς λόγους αλλά λόγω «πολιτικής πίεσης» και εξήγησε γιατί ανακοίνωσε capital controls

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Capital control στη Ρωσία ανακοίνωσε ο Μισούστιν
Πηγή: APimages (φωτογραφία αρχείου)
Ανάγνωση:

Capital controls στη Ρωσία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, την Τρίτη. Κι αυτό γιατί, όπως ανέφερε, λαμβάνονται μέτρα ελέγχου για να σταματήσει η έξοδος ξένων επιχειρήσεων από τη χώρα. Την είδηση για τα capital controls μετέφεραν τα ρωσικά πρακτορεία TASS και RIA.

Ο Μισούστιν είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία έκαναν τους ξένους επενδυτές να αποφασίζουν όχι για οικονομικούς λόγους αλλά λόγω «πολιτικής πίεσης». «Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, έχει ετοιμαστεί ένα σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την εισαγωγή προσωρινών περιορισμών στην έξοδο από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», είπε. «Αναμένουμε ότι όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται εδώ».

Video Loading...

«Είμαι σίγουρος ότι η πίεση των κυρώσεων τελικά θα υποχωρήσει και όσοι δεν θα περιορίσουν τις εργασίες τους στη χώρα μας, υποκύπτοντας στη ρητορική ξένων πολιτικών, θα κερδίσουν», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός. Ο Μισούστιν ανέφερε ακόμη ότι θα γίνονται καθημερινές συναντήσεις για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο των κυρώσεων. «Είναι σημαντικό να παρακολουθείται η τρέχουσα κατάσταση σε πραγματικό χρόνο και να ληφθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
CAPITAL CONTROLS ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΣΟΥΣΤΙΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ