Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα διάσταση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δίνει δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο η Κίνα όχι απλά ήξερε για την επίθεση αλλά εξέφρασε και την γνώμη της ια την ημερομηνία έναρξης του πολέμου! Σύμφωνα με το δημοσίευμα ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει τη ρωσική πλευρά στις αρχές Φεβρουαρίου να μην εισβάλει στην Ουκρανία πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Οι «Times» υποστηρίζουν ότι θα όσα αποκαλύπτουν προέρχονται από έκθεση των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που αποδεικνύει ότι ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν κάποιο επίπεδο γνώσης σχετικά με τα σχέδια ή τις προθέσεις της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, προτού εκκινήσει τη διαδικασία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο πριν την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Μόσχα και Πεκίνο εξέδωσαν μια ανακοίνωση 5.000 λέξεων στην οποία διακήρυτταν πως η συνεργασία τους είναι «δίχως όρια».

«Σε ό,τι αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, προχώρησαν με πνεύμα φιλίας και στρατηγικής συνεργασίας. Έχουν φτάσει σε πραγματικά πρωτόγνωρα επίπεδα», είπε τότε ο Πούτιν απευθυνόμενος στον Τζινπίνγκ, σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση και, στη συνέχεια, αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών υπογράμμισε ότι πρόκειται για «ένα παράδειγμα αξιοπρεπούς σχέσης, στην οποία ο κάθε ένας βοηθά και στηρίζει τον άλλο στην ανάπτυξή του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA