ΔΙΕΘΝΗ
05/03/2022 02:38

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το CNN και το καναδικό CBS διακόπτουν τη μετάδοσή τους στη Ρωσία

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει πλέον οι ανακοινώσεις από κάθε είδους δυτικές εταιρείες που δηλώνουν πως σταματούν την δραστηριότητά τους στη Ρωσία – Αυτό έκαναν και το αμερικανικό CNN και το καναδικό CBS που διακόπτουν τη μετάδοσή τους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το CNN και το καναδικό CBS διακόπτουν τη μετάδοσή τους στη Ρωσία
Πηγή: CNN
Ανάγνωση:

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN θα διακόψει τη μετάδοσή του στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε απόψε ένας εκπρόσωπός του. «Το CNN θα σταματήσει να μεταδίδει στη Ρωσία όσο θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε την κατάσταση και τα επόμενα βήματά μας», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Λίγο νωρίτερα, το καναδικό CBC είχε ανακοινώσει ότι σταματά «προσωρινά» η δουλειά των δημοσιογράφων του στη Ρωσία, λόγω του καινούριου νόμου που προβλέπει ποινές κάθειρξης στην περίπτωση που μεταδίδονται «ψευδείς πληροφορίες για τον στρατό», με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

«Για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και των εργαζομένων μας στη Μόσχα, διακόπτουμε προσωρινά τις δημοσιογραφικές δραστηριότητές μας στη Ρωσία», ανέφερε. Το καναδικό κανάλι εξέφρασε έντονη ανησυχία για τον νόμο που «στοχεύει στην ποινικοποίηση της ουδέτερης και αμερόληπτης δημοσιογραφικής κάλυψης της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία και τη Ρωσία».

Μια παρόμοια απόφαση έλαβε το πρωί και το βρετανικό BBC. Το απόγευμα της Παρασκευής η Μόσχα μπλόκαρε την πρόσβαση στο Facebook και άρχισε επίσης να «περιορίζει την πρόσβαση» στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
CNN ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ TWITTER FACEBOOK
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ