Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο φαίνεται πως αρχίζει να ρίχνει νερό στο κρασί του και να μιλά περί συμβιβασμού που θα μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις έτσι ώστε να τερματιστεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της χώρας, σε συνέντευξή του στο ABC το βράδυ της Δευτέρας, είπε «μπορούμε να συμβιβαστούμε για το πώς θα συνεχίσει η ζωή στις περιοχές της Κριμαίας του Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ», προσθέτοντας ότι «μιλάμε για περιοχές που έχει αναγνωρίσει μόνο η Ρωσία και κανένας άλλος, όμως μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς για το πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτές οι περιοχές».

«Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές που θέλουν να είναι τμήμα της Ουκρανίας. Ποιος θέλει να τους αποδεχθεί στην Ουκρανία; Επομένως, το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο από ό,τι απλά μια αναγνώριση» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Οπως αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, o πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε εκ νέου τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για διάλογο, τονίζοντας ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει και να αναζητήσει συμβιβασμούς, αλλά δεν είναι έτοιμη να συνθηκολογήσει.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, αυτή η σκέψη φαίνεται να έχει παγώσει μέσα του, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι έτοιμο το ΝΑΤΟ να δεχτεί τη χώρα του. «Σχετικά με το ΝΑΤΟ, έχασα το ενδιαφέρον μου για αυτό το θέμα αφού συνειδητοποιήσαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία. Η συμμαχία φοβάται τα αντιφατικά πράγματα και την αντιπαράθεση με τη Ρωσία» είπε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA