Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη διακοπή της τροφοδοσίας της Γερμανίας με ρωσικό φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Nord Stream 1 θα μπορούσε να προβεί η Μόσχα, ως αντίποινα για τον «πάγο» από το Βερολίνο στον Nord Stream 2. Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ. Συγκεκριμένα, τόνισε σε δήλωσή του, όπως μεταφέρθηκε στην κρατική τηλεόραση της χώρας: «Σε σχέση με τις αστήρικτες κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας και το πάγωμα του Nord Stream 2, έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε μια παρόμοια απόφαση και να επιβάλλουμε εμπάργκο στον Nord Stream 1, ο οποίος σήμερα έχει απόδοση 100%».

«Φωτιά» το φυσικό αέριο στην Ελλάδα 

Στο μεταξύ, αυξήσεις παρατηρούνται στο φυσικό αέριο, το ρεύμα και τα καύσιμα στην Ελλάδα. Με την ακρίβεια να είναι πλέον εκτός ελέγχου, είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες με απρόβλεπτο το μέλλον». Το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε κατά 52,5% σε μόλις μία μέρα με τη μεγαβατώρα να φτάνει στα 426,90 ευρώ. Η τιμή στο  φυσικό αέριο, επίσης, εκτοξεύθηκε με τη μεγαβατώρα να προσεγγίζει τα 350 δολάρια. Το πετρέλαιο άγγιξε τα 140 δολάρια το βαρέλι για να φτάσει κοντά στα 125 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή της αμόλυβδης ίσως ξεπεράσει τα 2 ευρώ τις επόμενες μέρες, όπως εκτιμούν οι πρατηριούχοι. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA