Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν τα λόγια του Παντελή Μπούμπουρα, επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας σε Κριμαία και Χερσώνα, που βρίσκεται στην Οδησσό της Ουκρανίας με τους γιους του, ενώ η γυναίκα και η κόρη του έχουν επιστρέφει στην Ελλάδα. «Ο κλοιός φαίνεται να σφίγγει. Η πόλη αυτή η τουριστική, η πόλη της κουλτούρας, που δεν την βομβάρδισε ούτε ο Χίτλερ, αυτός ο μανιακός μπορεί να την καταστρέψει. Όπως καταστρέφει και σκοτώνει την ανθρωπότητα» ανέφερε ο κ. Μπούμπουρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Την «Ουδέσσα» όπως αποκαλεί την Οδησσό, ο κ. Μπούμπουρας την χαρακτηρίζει «βασίλισσα της Μαύρης Θάλασσας» και τονίζει πως «εδώ θα μείνω μέχρι τέλους. Εάν έφευγα από εδώ θα ήμουν ένας ζωντανός-νεκρός». Για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της Οδησσού, ο κ. Μπούμπουρας λέει πως «είμαστε έτοιμοι και ήρεμοι, στο βαθμό που μπορούμε γιατί δεν είμαστε και υπεράνθρωποι. Μιλάω με ανθρώπους από το Κίεβο και το Χάρκοβο και επίσης διακρίνω μια ηρεμία. Είναι σαν να συνήθισαν με τον πόλεμο και τον ζουν ως καθημερινότητά τους. Δεν περίμενα από τον ουκρανικό λαό να είναι τόσο μεγαλόψυχος και είμαι υπερήφανος για αυτούς». 

Διαβάστε ακόμη: Βετεράνος στρατηγός... εξέθεσε τη «γραμμή» του Κρεμλίνου στο ρωσικό κανάλι του στρατού

Για τους λόγους που επέλεξε να μείνει στην Οδησσό ο Παντελής Μπούμπουρας αναφέρει πως «για μένα η Ουκρανία είναι μια δεύτερη πατρίδα. Η γυναίκα του γιου μου είναι Ουκρανή. Η Ουκρανία με ανέβασε, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε κρίση. Είμαι επίτιμος δημότης της Οδησσού. Είναι ένας λαός που αγαπάει την Ελλάδα. Είμαστε εδώ περίπου ενενήντα Έλληνες. Εάν έφευγα από εδώ θα ήμουν ένας ζωντανός-νεκρός. Έμεινα για να βοηθήσω όποιον έχει ανάγκη».  «Εδώ θα μείνω μέχρι τέλους. Μέχρι να δούμε μια Ουκρανία δυνατή και ανεξάρτητη. Ο ουκρανικός λαός απέδειξε πόσο υπερήφανος είναι. Αν είναι έξυπνοι οι Ευρωπαίοι θα βάλουν την Ουκρανία στην Ε.Ε, γιατί έχει αποδείξει ότι το αξίζει» τόνισε ο επίτιμος πρόξενος. Όσο για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον ίδιο και τη δεύτερη πατρίδα του, την Ουκρανία, ο κ. Μπούμπουρας ανέφερε: «Μόνο ο Θεός ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια. Είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο και το χειρότερο». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA