Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεκτή έκανε την πρόταση του υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, για την αποστολή όπλων στις αυτοανακηρυγμένες ανεξάρτητες δημοκρατίες σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Για τα όπλα δυτικής κατασκευής, τα οποία κατέληξαν στα χέρια του ρωσικού στρατού, φυσικά, υποστηρίζω τη δυνατότητα μεταφοράς τους στις στρατιωτικές μονάδες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνάντηση με μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS. Ο Σόιγκου πρότεινε την παράδοση αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικών και αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως τα Javelin και Stinger.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να ενισχυθούν κι άλλο τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, καθώς υπάρχει ανησυχία λόγω ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε αναφορά και στους μισθοφόρους που ενισχύουν τις ουκρανικές δυνάμεις, λέγοντας, επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα του ίδιοι πρακτορείου ειδήσεων, πως χιλιάδες εθελοντές από τη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία χρειάζονται βοήθεια για να φτάσουν στην εμπόλεμη ζώνη.

«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν ανθρώποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν. 

Εξάλλου, όπως αναφέρει το γενικό επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, λόγω έλλειψης στρατιωτών, στο Ροστόφ προσφέρουν αμνηστία σε φυλακισμένους με αντάλλαγμα να ενταθούν στον στρατό, ακόμη και να δεν έχουν καμία εμπειρία.

Η Μόσχα επιβάλλει «αυστηρό έλεγχο» στις εταιρείες που αποχωρούν

Εξάλλου, η ρωσική εισαγγελία διέταξε την διεξαγωγή «αυστηρού ελέγχου» στις ξένες εταιρείες που ανακοινώνουν την διακοπή των δραστηριοτήτων τους στην Ρωσία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Οι εισαγγελείς θα εφαρμόσουν αυστηρό έλεγχο ως προς την τήρηση της εργατικού δικαίου, των όρων των συμβάσεων εργασίας, της καταβολής των μισθών, της εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων απέναντι στους συμβαλλόμενους και απέναντι στην Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κάθε απόπειρα των εταιρειών που αποχωρούν από την Ρωσία «να μην τηρήσουν μονομερώς τις υποχρεώσεις της» θα «κατασταλεί αποφασιστικά». Επίσης, απειλεί με ποινικές διώξεις τις εταιρείες που θα επιλέξουν τον δρόμο της πτώχευσης, «πλαστής ή προμελετημένης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA