ΔΙΕΘΝΗ
12/03/2022 15:45

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ενα ρωσικό πραξικόπημα θα μπορούσε να στείλει τον Πούτιν «στον τάφο ή στη σύνταξη»

Μιλώντας για την απόφαση του Πούτιν να κάνει πόλεμο στην Ουκρανία είπε: «Είναι φρικτό, αλλά δεν είναι παράλογο. Για να καταλάβουμε γιατί η εισβολή ήταν λογική για τον Πούτιν, πρέπει να μπούμε στη θέση του». Ο άλλοτε κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης, ο οποίος τώρα ζει στο Μαϊάμι, πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν είναι παράφρων, αλλά «απλά λάθος και ανήθικος»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ενα ρωσικό πραξικόπημα θα μπορούσε να στείλει τον Πούτιν «στον τάφο ή στη σύνταξη»
Πηγή: Ap Photos
Ανάγνωση:

Αμφίβολο κρίνει το μέλλον του Βλαντίμιρ Πούτιν ύστερα από την απόφασή του να εισβάλλει στην Ουκρανία ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Κοζίρεφ. Ο Κοζίρεφ, που ήταν ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης στην κυβέρνηση του Μπόρις Γέλτσιν έκανε λόγο ακόμα και για πραξικόπημα εντός του Κρεμλίνου, το οποίο θα μπορούσε να στείλει τον Βλαντίμιρ Πούτιν «στον τάφο ή στη σύνταξη»! Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κοζίρεφ ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να εκδιωχθεί από πραξικόπημα στο Κρεμλίνο καθώς οι εντάσεις στη χώρα αυξάνονται.

Ο Αντρέι Κοζίρεφ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος διπλωμάτης του Γέλτσιν (1990-1996), πιστεύει ότι βασικά πρόσωπα στο Κρεμλίνο μπορεί να σχεδιάζουν την πτώση του Ρώσου Προέδρου. Ο Κοζίρεφ που δεν μάσησε τα λόγια του, πιστεύει ότι ο Πούτιν θα μπορούσε σύντομα να εκδιωχθεί με «ένοπλη συνοδεία είτε στον τάφο είτε στη σύνταξη». Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κ. Κοζίρεφ, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βαλτώσει στην Ουκρανία και η χώρα είναι απομονωμένη λόγω κυρώσεων.

Κοζίρεφ και Κλίντον στο Οβαλ Γραφείο / Ap photos

Μιλώντας στους Times είπε μεταξύ άλλων: «Πολλοί Ρώσοι τσάροι σκοτώθηκαν. Πολλοί απομακρύνθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ακόμη και στη Σοβιετική Ένωση, υπήρχαν τρόποι. Λέγεται ότι ο Στάλιν είχε δηλητηριαστεί, ο Χρουστσόφ είχε εκδιωχθεί από το Κρεμλίνο. Με τον Πούτιν, περιμένω πολύ να αυξηθεί η αντίσταση και η δυσαρέσκεια που θα επιλυθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν ξέρω από πού, αλλά η ρωσική Ιστορία είναι γεμάτη απροσδόκητα αποτελέσματα».

Μιλώντας για την απόφαση του Πούτιν να κάνει πόλεμο στην Ουκρανία είπε: «Είναι φρικτό, αλλά δεν είναι παράλογο. Για να καταλάβουμε γιατί η εισβολή ήταν λογική για τον Πούτιν, πρέπει να μπούμε στη θέση του». Ο άλλοτε κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης, ο οποίος τώρα ζει στο Μαϊάμι, πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν είναι παράφρων, αλλά «απλά λάθος και ανήθικος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ