Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον θάνατο του 51χρονου Αμερικανού πρώην δημοσιογράφου των New York Times, Μπρεντ Ρενό, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής το γραφείο Τύπου του Ουκρανικού Στρατού. Την είδηση μετέφερε πρώτο το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Sky News και στη συνέχεια αναμεταδόθηκε και από ελληνικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία του Κιέβου ο δημοσιογράφος βρέθηκε μέσα στην εμπόλεμη ζώνη του Ιρπίν και έπεσε νεκρός, αφού χτυπήθηκε από ρωσικά πυρά. 

Στην ανακοίνωση του Ουκρανικού Στρατού γίνεται λόγος για «εκτέλεση» και μάλιστα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν να βγάλουν τη σορό του Αμερικανού δημοσιογράφου από το σημείο της μάχης. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ένας άλλος δημοσιογράφος που ήταν μαζί του εκείνη την ώρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία μετά την επίθεση. Ο ίδιος μη γνωρίζοντας τι έχει συμβεί στον συνάδελφό του, μίλησε στην κάμερα λέγοντας πως ο Ρενό είχε πυροβοληθεί στον λαιμό, αλλά δεν γνώριζε σε τι κατάσταση βρισκόταν, αφού αναγκάστηκε να φύγει από το σημείο για να προφυλαχτεί από τις σφαίρες που δεχόταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Είχε προηγηθεί ο κάμεραμαν στον βομβαρδισμό του Πύργου Τηλεπικοινωνιών

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ρενό είναι ο δεύτερος άνθρωπος των ΜΜΕ που πεθαίνει στο καθήκον στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς ο πρώτος που έχασε τη ζωή του ήταν ο Ουκρανός κάμεραμαν, Εβγκένι Τσακούν, που έχασε τη ζωή του από το βομβαρδισμό του Πύργου Τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο. Ήταν 44 ετών και συγκαταλέγεται στους 5 νεκρούς του εν λόγω βομβαρδισμού. 

Από την επίθεση έχασαν την ζώη τους πέντε άτομα ενώ άλλα πέντε τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Interfax. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί η εκπομπή σήματος στα τηλεοπτικά κανάλια της Ουκρανίας η οποία νωρίτερα λόγω των βομβαρδισμών είχε προσωρινά διακοπεί. Bίντεο  από το σημείο της επίθεσης δείχνουν τον πύργο τυλιγμένο σε πυκνό γκρίζο καπνό. Η κύρια δομή του κτιρίου, ωστόσο, παρέμενε όρθια.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA