Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Tom Odell επισκέφτηκε τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βουκουρεστίου την Παρασκευή (13 Μαρτίου) για να ερμηνεύσει την επιτυχία του 2013 «Another Love» για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που γεμίζουν την Ευρώπη ύστερα από την άτακτη φυγή στην οποία τους υποχρέωσαν οι Ρώσοι που εισέβαλαν στην πατρίδα τους. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής, με πολλούς από αυτούς να ταξιδεύουν μέσω της γειτονικής Ρουμανίας.

«Χθες είχα την τιμή να τραγουδήσω άλλη μια αγάπη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βουκουρεστίου παρέα με πολλούς Ουκρανούς πρόσφυγες. Υπάρχουν χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται σε αυτόν τον σταθμό κάθε μέρα. Χρειάζονται φαγητό, νερό, ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθούν και να τους φέρονται σαν τα όμορφα ανθρώπινα όντα που είναι», έγραψε ο Odell στο TikTok, προτού ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές στην καμπάνια Choose Love.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Odell βρέθηκε στη χώρα για να λάβει μέρος στη συναυλία We Are One το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με τους Ρουμάνους καλλιτέχνες, τον DJ Armin van Buuren και την Ουκρανή τραγουδίστρια Jamala, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2016.

Το «Another Love» έχει γίνει ένα απίθανο σύμβολο της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατοντάδες βίντεο TikTok να χρησιμοποιούν το κομμάτι. Ενα που δείχνει τον συναισθηματικά φορτισμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει γίνει viral με εκατομμύρια προβολές και likes.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες από τον κόσμο της μουσικής και της ψυχαγωγίας έχουν δημοσιεύσει μηνύματα υποστήριξης και αλληλεγγύης στον λαό της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Ελτον Τζον είπε ότι ήταν «πληγωμένος» για τον «εφιάλτη» που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ενώ η  Μάιλι Σάιρους ζήτησε «να τερματιστεί άμεσα αυτή η βία» .

Διάφορες ηθοποιοί ακύρωσαν επίσης τις προγραμματισμένες παραστάσεις τους στη Ρωσία και την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Pop, My Chemical Romance, Green Day και Franz Ferdinand.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μπορείτε να κάνετε δωρεά για να βοηθήσετε όσους έχουν πληγεί από τη σύγκρουση ή με διάφορους άλλους τρόπους μέσω του Choose Love.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA