Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Κίεβο, τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν, όταν μια οβίδα χτύπησε ένα πολυώροφο κτήριο κατοικιών στην περιοχή Obolon, ενώ ο θάνατος ενός άλλου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Πρόκειται για μία άναδρη και αναίτια επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε πολυκατοικία αμάχων, σε μια περιοχή περίπου 7 χλμ. έξω από το κέντρο της πρτωτεύουσας της Ουκρανίας. «Όπως γνωρίζετε, η οβίδα χτύπησε το κτήριο στις 5:09. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της επίθεσης ξέσπασε φωτιά, υπήρξε κατάρρευση κλιμακοστασίων, καθώς και η πρόσοψη του κτηρίου από τον πρώτο έως τον ένατο όροφο με συνολικής έκτασης 500 τ.μ. Στις 8 η ώρα η φωτιά έσβησε πλήρως», είπε η Svitlana Vodolaga, επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Κεντρικού Τμήματος της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την ίδια, διασώστες εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο, αποσυναρμολογούν τα συντρίμμια και αναζητούν πιθανά περισσότερα θύματα. Μέχρι αυτή την ώρα, πέραν των δύο επιβεβαιωμένων νεκρών, υπάρχουν 6 βαριά τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και 7 ακόμη πιο ελαφριά τραυματίες. Διασώθηκαν 18 άτομα και απομακρύνθηκαν άλλοι 63 κάτοικοι. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά της Ρωσίας για τη συγκεκριμένη επίθεση, ενώ στην Ουκρανία τα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης «βράζουν» με την αναίτια επίθεση και υποστηρίζουν πως οι ρωσικές δυνάμεις πλέον σκοτώνουν αμάχους. Μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

10 ανθρωπιστικοί διάδρομοι πρόκειται να ανοίξουν τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου προγραμματίζεται να οργανωθούν οι εργασίες 10 ανθρωπιστικών διαδρόμων στην επικράτεια της Ουκρανίας για την απομάκρυνση των ανθρώπων. Σήμερα εξάλλου θα γίνουν προσπάθειες να ξαναρχίσει η κυκλοφορία από το Μπερντιάνσκ προς τη Μαριούπολη ώστε να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια και λεωφορεία για εκκένωση αμάχων. Πρόκειται να ανοίξουν επίσης οι ακόλουθοι διάδρομοι: Bogdanovka και Nova Bogdanovka - Brovary; Victory - Brovary; Bobrik - Brovary; Gostomel - Belogorodka; Nemishayeve και Vorzel - Belogorodka; Dmytrivka - Belogorodka; Σεβεροντόνετσκ - Σλαβιάνσκ; Ποπάσνα - Σλόβιανσκ και Γκόρσκε - Σλοβιάνσκ.

Ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν 90 παιδιά στην Ουκρανία

Σύμφωνα με την Ukrinform, η Γενική Εισαγγελία αναφέρει σε σχετικό τηλεγράφημα ότι: «90 παιδιά σκοτώθηκαν και περισσότερα από 100 τραυματίστηκαν στην ένοπλη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τα περισσότερα θύματα ήταν στις περιοχές Κίεβο, Χάρκοβο, Ντόνετσκ, Τσερνιχίφ, Σούμι, Χερσώνα, Μικολάιβ και Ζιτομίρ. Μόλις χθες στην περιοχή Νικολάεφ ως αποτέλεσμα επιθέσεων σε αστική υποδομή σκοτώθηκαν  δύο παιδιά και τραυματίστηκαν άλλα δύο.

Από τους βομβαρδισμούς  προκλήθηκαν ζημιές σε 379 εκπαιδευτικά ιδρύματα, 59 από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ο μεγαλύτερος αριθμός καταστροφών σημειώθηκε στην περιοχή του Ντόνετσκ - 119 εκπαιδευτικά ιδρύματα, στην περιοχή Μικολάιβ - 30, στην περιοχή Σούμι - 28, στην περιοχή του Κιέβου - 35, στην περιοχή Χερσώνα - 21, στην πρωτεύουσα - 24. Αυτά τα στοιχεία δεν είναι οριστικά, δεδομένης της αδυναμίας επιθεώρησης των τοποθεσιών όπου οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν ενεργές εχθροπραξίες και στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη.

Πάνω από 2.500 νεκροί στην Μαριούπολη

Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης, της πόλης αυτής στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, ανέφερε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο προεδρικός σύμβουλος Ολέκσι Αρέστοβιτς. Ο ίδιος είπε ότι επικαλείται στοιχεία από τις δημοτικές αρχές της Μαριούπολης και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι χθες Κυριακή εμπόδισαν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην περικυκλωμένη πόλη. Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι δεν στοχοποιεί αμάχους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA