Μενού
  • Α-
  • Α+

Χαμός με τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως για την δηλητηρίαση του Ρώσου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ουκρανική πλευρά. Στην σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε αρχικά η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε και γνωστός δημοσιογράφος του Guardian μέσω twitter επικαλούμενος πηγές με άμεση γνώση για το θέμα. Ο ίδιος έδωσε και νέες πληροφορίες για την υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς «έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία».

Διαβάστε ακόμη: War Calendar Podcast: Το δημοψήφισμα στην Ουκρανία και η απαγόρευση του συμβόλου «Ζ»

Ο Αμπράμοβιτς συμμετείχε σε άτυπες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο, στις αρχές Μαρτίου όταν άρχισε να νιώθει άρρωστος, είπε η πηγή στον Guardian. Ο Ουκρανός βουλευτής Rustem Umerov συμμετείχε επίσης στη διαπραγμάτευση, και οι άνδρες αργότερα έφυγαν από την Ουκρανία για την Πολωνία και στη συνέχεια πέταξαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου έλαβαν ιατρική περίθαλψη.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Η Bellingcat μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τρία μέλη της αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας τη νύχτα της 3ης προς 4η Μαρτίου 2022 παρουσίασαν συμπτώματα που συνάδουν με δηλητηρίαση με χημικά όπλα. Ένα από τα θύματα ήταν ο Ρώσος επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς», έγραψε η Bellingcat σε tweet.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η κατάσταση του Αμπράμοβιτς βελτιώθηκε και αργότερα επέστρεψε στο Κίεβο για να λάβει μέρος σε έναν άλλο γύρο διαπραγματεύσεων, είπε η πηγή.Ένας τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των επίσημων αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος πηγαινοέρχεται μεταξύ Μόσχας, Λβιβ και άλλων τόπων διαπραγμάτευσης, καθώς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυ και ξεφλούδισμα δέρματος στα πρόσωπα και στα χέρια τους, σύμφωνα με μαρτυρίες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA