Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τις διαπραγματεύσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία και είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη για τον ΣΚΑΪ, φέρεται να είπε στον Ρομάν Αμπράμοβιτς: «Από εδώ περιμένουμε χαρμόσυνα νέα». Μάλιστα, φέρεται να τον χτύπησε αστειευόμενος στο μπράτσο. 

Διαβάστε ακόμηΠόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία δεν θα ζητήσει άμεσα να πληρωθεί σε ρούβλια για το φυσικό αέριο

Ο Ρώσος ολιγάρχης φαίνεται να ήταν αρκετά μαζεμένος και φαίνεται να έγνεψε καταφατικά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, οι δυο τους φαίνεται να συναντήθηκαν μόνοι πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου.

Πάντως, όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν εκπροσωπούσε στις διαπραγματεύσεις μόνο τη ρωσική πλευρά. Εκπροσωπούσε κυρίως τον επιχειρηματικό κόσμο της Ρωσίας που χάνει πολλά λεφτά από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, γιατί αναγκάστηκε να βάλει προς πώληση την Τσέλσι, μετά το εμπάργκο από τους βουλευτές της Βρετανίας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον. Αναγκάστηκε ακόμη να μεταφέρει τα γιοτ του προς την Τουρκία για να γλιτώσει την κατάσχεσή τους. 

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έδωσε το «παρών» στις διαπραγματεύσεις ενώ τις ίδιες ώρες τα δημοσιεύματα ότι δηλητηριάστηκε έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου. Μάλιστα, η πλευρά Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος ολιγάρχης είχε αδιαθεσία. Πάντως, όποιος τον δηλητηρίασε, όπως τόνισαν ερευνητές, δεν ήθελε να τον δολοφονήσει απλά να τον προειδοποιήσει. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA