Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Ουκρανοί εισαγγελείς που ερευνούν τη διάπραξη πιθανών εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία έχουν εντοπίσει 410 πτώματα σε πόλεις γύρω από το Κίεβο και τα 140 από αυτά εξετάστηκαν, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της σκότωσαν αμάχους στην πόλη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο.

Οι εικόνες με νεκρούς αμάχους στην Μπούκα κάνουν τον γύρο του κόσμου και οι χώρες, η μία μετά την άλλη καταδικάζουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία και ζητούν περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Γενοκτονία στην Ουκρανία 

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία στη χώρα του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS. «Πράγματι, πρόκειται για γενοκτονία. Η εξόντωση ολόκληρου του έθνους και του λαού», είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας μέσω διερμηνέα.

«Είμαστε οι πολίτες της Ουκρανίας και δεν θέλουμε να υποταχθούμε στην πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για αυτόν τον λόγο μας καταστρέφουν και μας εξοντώνουν», πρόσθεσε. Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να λογοδοτήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ζελένσκι είπε ότι και άλλοι φέρουν ευθύνη. «Πιστεύω ότι όλοι οι στρατιωτικοί διοικητές, όποιος δίνει οδηγίες και εντολές, πρέπει να τιμωρηθεί επαρκώς», είπε. Στην ερώτηση τι συνιστά για αυτόν «επαρκή» τιμωρία, απάντησε: «Όταν βρίσκουμε ανθρώπους με τα χέρια δεμένα στην πλάτη και αποκεφαλισμένους… δεν ξέρω ποιος νόμος ή ποια ποινή φυλάκισης θα ήταν επαρκής για αυτό».

Νωρίτερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram «ξέσπασε» για τις εικόνες φρίκης στην Μπούκα γράφοντας «μητέρες Ρώσων στρατιωτών δείτε τι μπ.... μεγαλώσατε» ενώ κατηγόρησε τη Δύση για τη μη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.  «Βουκουρέστι, Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 3 Απριλίου πριν από 14 χρόνια. Υπήρχε μια ευκαιρία να αποτραπεί (σ.σ η εισβολή), έτσι ώστε να μην έρθει η Ρωσία. Μπούκα, περιοχή Κιέβου. Τώρα. Ήρθε η Ρωσία» αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος και προσθέτει: «Οι μητέρες των Ρώσων στρατιωτών πρέπει να το δουν αυτό. Δείτε τι μπ... έχετε μεγαλώσει. Δολοφόνοι, πλιατσικολόγοι, χασάπηδες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA