Μενού
  • Α-
  • Α+

Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η εικόνα των νεκρών αμάχων στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας, όπου η Ρωσία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και συγκεκριμένα για τη δολοφονία 400 και πλέον πολιτών. Από την πλευρά της η Μόσχα κάνει λόγο για προβοκάτσια από την πλευρά των Ουκρανών. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έκανε νέο διάγγελμα τη νύχτα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητήσει αύριο Τρίτη «για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Μπούκα και σε άλλες κατεχόμενες πόλεις» της χώρας του, όπου εκατοντάδες άμαχοι πυροβολήθηκαν. Ο ίδιος ζήτησε να «βρεθούν και να τιμωρηθούν» όσοι ευθύνονται.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η αμερικανική εταιρεία Maxar, η οποία από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία παρέχει δορυφορικές εικόνες από τις μάχες δημοσίευσε φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί πάνω από την Μπούκα. Αυτές δείχνουν μία τάφρο μήκους περίπου 14 μέτρων, στον περιβάλλοντα χώρο εκκλησίας, στο σημείο δηλαδή όπου έχει εντοπιστεί ένας ομαδικός τάφος. Η Maxar Technologies, η οποία συλλέγει και δημοσιεύει δορυφορικές εικόνες από την Ουκρανία, τόνισε ότι τα πρώτα σημάδια ανασκαφής για ομαδικό τάφο στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και του Πιερβοζβάνοχο των Αγίων Πάντων έγιναν ορατά στις 10 Μαρτίου. «Πιο πρόσφατη λήψη στις 31 Μαρτίου δείχνει τον ομαδικό τάφο, με μια τάφρο μήκους περίπου 14 μέτρων, στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής κοντά στην εκκλησία», ανακοίνωσε η Maxar.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA