Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας δεν είναι μόνο στο πεδίο της μάχης, αλλά και στο διαδίκτυο! Ετσι, μετά τις απαγορεύσεις εκπομπής σήματος σε κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και σελίδες στο internet, οι κυρώσεις ακουμπούν τη Μόσχα και στον... κυβερνοπόλεμο! Ετσι, οι Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγορούν το YouTube ότι μπλόκαρε τον λογαριασμό της κάτω βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου, γνωστής ως Κρατικής Δούμας. Οι ίδιοι προειδοποίησαν την υπηρεσία βίντεο, που ανήκει στον αμερικανικό κολοσσό της Google, ότι θα υπάρξει αντίποινα!

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 10 δισ. ευρώ από δωρητές «μάζεψε» η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σύμφωνα με δηλώσεις του Βιτσισλάβ Βολόντιν, προέδρου της Δούμας, ο αποκλεισμός είναι μέτρο της Ουάσιγκτον που παραβιάζει «τα δικαιώματα των Ρώσων». Σε ανάρτηση που έκανε ο ίδιος το Σάββατο, 9 Απριλίου, στον λογαριασμό του στο Telegram, επισήμανε ότι «οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν το μονοπώλιο της μετάδοσης πληροφοριών. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».

Στον αποκλεισμό αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα η οποία δήλωσε ότι το YouTube, «υπέγραψε την καταδίκη του», ενώ έκανε έκκληση για την «ταχύτατη» μεταφορά των περιεχομένων της υπηρεσίας σε ρωσικές πλατφόρμες βίντεο.

Google: Ο αποκλεισμός είναι στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Τον αποκλεισμό γνωστοποίησαν δημοσιογράφοι του AFP οι οποίοι, το πρωί του Σαββάτου, διαπίστωσαν ότι ο λογαριασμός της Δούμας δεν ήταν προσβάσιμος. Από την πλευρά της, η Google, ανέφερε ότι το κανάλι έκλεισε στο πλαίσιο των κυρώσεων που ανακοίνωσε πρόσφατα η αμερικανική κυβέρνηση στη Ρωσία:

«Η Google έχει δεσμευτεί για την τήρηση όλων των εφαρμοστέων κυρώσεων και των εμπορικών νόμων. Αν ένας λογαριασμός παραβιάζει τους Όρους Χρήσης, λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του στο γαλλικό πρακτορείο εκπρόσωπος της οργάνωσης, ενώ, σε σχόλιο της πλατφόρμας στο Reuters, «οι ομάδες μας παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση για οποιαδήποτε ενημέρωση και αλλαγή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA