Μενού
  • Α-
  • Α+

Σημαντική πρόσφορα στα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας προσφέρουν οι Ελληνες της Ρωσίας, καθώς μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ιβάν Σαββίδης, 20 αυτοκίνητα UAZ και 14 γεννήτριες στάλθηκαν από το Ροστόφ στο Ντονμπάς και τη Μαριούπολη.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο έχει ξεκινήσει 5.600 έρευνες για εγκλήματα πολέμου - Νέο χτύπημα στο Ντνίπρο

Τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή ιατρικής βοήθειας, καθώς και για την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Μαριούπολης, γειτονικών χωριών και αγροκτημάτων.

Η κοινότητα παρέδωσε στη Μαριούπολη ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα) και οχήματα, εξοπλισμένα με δεξαμενές που περιείχαν έως και 30 τόνους πόσιμο νερό. Στη συλλογή βοήθειας για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί καταστροφές συνέβαλαν σήμερα ελληνικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα: από τη Μόσχα, την Κριμαία, την περιφέρεια του Ροστόφ, τις περιφέρειες της Σταυρούπολης και του Κράσνονταρ, τις περιφέρειες του Τομσκ και του Σβερντλόφσκ, τη Δημοκρατία του Ταταρστάν, τη Βόρεια Οσετία (Αλανία).

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA