Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία απίστευτη ιστορία έρχεται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έφερε το αμερικανικό δίκτυο CNBC, όπου ένας νεαρός επιχειρηματίας αγόρασε το αυτοκίνητο της ζωής του, αλλά το όνειρο δεν  κράτησε για παραπάνω από δύο ημέρες! Στην πραγματικότητα, την τρίτη ημέρα ο Ντάνι Ρόμαν, από την Καλιφόρνια επέστρεψε την Tesla την τρίτη ημέρα μετά την αγορά και ενώ η τότε πολιτική της εταιρείας έδινε το δικαίωμα επιστροφής μέσα στην πρώτη εβδομάδα, τελικά από τον Μάρτιο του 2020, ο Αμερικανός πολίτης συνεχίζει να πληρώνει ένα αυτοκίνητο που πλέον δεν βρίσκεται καν στην κατοχή του!

Διαβάστε ακόμη: Lockdown στη Σαγκάη: Οργή των κατοίκων που ουρλιάζουν στα μπαλκόνια

Ολα ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν ο Ρόμαν εκμεταλλευόμενος παρέλαβε το Μodel X της Τesla που ήταν το αυτοκίνητο των ονείρων του. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε και ενώ ο ίδιος ήταν συνεπής επιστρέφοντας το αυτοκίνητο στην εταιρεία, η Tesla δεν του επέστρεψε ποτέ τα χρήματά του και μάλιστα πληρώνει ακόμα για ένα όχημα που δεν του ανήκει.

Οταν έχασε... μία δόση πληρωμής 

Ο νεαρός επιχειρηματίας ενημέρωσε την εταιρεία στις αρχές του Μαρτίου του 2020 ότι θέλει να επιστρέψει το Tesla που απέκτησε, συνολικής αξίας 116.000 δολαρίων. Πράγματι ένα φορτηγάκι ήρθε και πήρε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το σπίτι του στις 8 Μαρτίου. Η τράπεζά του τον συμβούλεψε να ενημερώσει την Τesla να σταματήσει την πώληση και εκπρόσωπος της εταιρείας τού είχε πει ότι σύντομα θα λάβει και την επιστροφή των χρημάτων του. Αντίθετα, μετά από μερικές εβδομάδες, ο Ρόμαν έλαβε ειδοποίηση από την Tesla να… πάει να παραλάβει το όχημά του! Στην ειδοποίηση, αναφερόταν ότι το αυτοκίνητο είχε επισκευαστεί και ότι μπορούσε να το παραλάβει εκ νέου. Ο ίδιος, βέβαια, βρέθηκε προ εκπλήξεως καθώς δεν είχε στείλει ποτέ το αμάξι για επισκευή και η Tesla είχε ενημερωθεί για την επιστροφή του.

Φυσικά, ο Ρόμαν σταμάτησε για ένα μήνα τις πληρωμές για τις δόσεις του αυτοκινήτου το οποίο και είχε επιστρέψει. Ωστόσο, η τράπεζά του τον ειδοποίησε κάποια στιγμή ότι είχε χάσει μια δόση και έτσι είχε εκπέσει η πιστοληπτική του ικανότητα, ενώ λίγο αργότερα ενημερώθηκε ότι η Tesla δεν είχε ακυρώσει ποτέ την πώληση του αυτοκινήτου.

Καθώς διατηρεί και ο ίδιος μια μικρή επιχείρηση και η εταιρεία του Ελον Μασκ ήταν αμετακίνητη, αναγκάστηκε να συνεχίσει να πληρώνει για το αυτοκίνητο και την ασφάλειά του, για να μη κλονιστεί περαιτέρω η πιστοληπτική του ικανότητα. Όπως είπε, γνώριζε ότι η τράπεζα θα μπορούσε να είχε «καταστρέψει» την πίστωσή του αν δεν συνέχιζε τις πληρωμές. Παράλληλα, εξακολουθούσε να πληρώνει την ασφάλεια του αυτοκινήτου σε περίπτωση που αυτό πάθει κάτι ενώ βρισκόταν στην κατοχή της Tesla! Ετσι, για τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ντάνι Ρόμαν πληρώνει ένα αυτοκίνητο που δεν κατέχει. «Αν σταματήσεις να πληρώνεις την τράπεζά σου, θα καταστραφείς», σχολιάζει πικρόχολα.

Ο λόγος που αποφάσισε να επιστρέψει την Tesla

Φυσικά, ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας έχει να κάνει με τον λόγο που ο Ρόμαν αποφάσισε να επιστρέψει το Model X. Ο νεαρός επιχειρηματίας αναφέρει ότι απογοητεύτηκε από την επίδοση της μπαταρίας του και ότι ο χρόνος φόρτισης ήταν πολύ μεγαλύτερος από όσο διαφήμιζε η εταιρεία. Πέρα από αυτό, η «ουρά» για να φορτίσει το αυτοκίνητό του ήταν τεράστια: «Είμαστε στο Λος Άντζελες. Όλοι έχουν ένα Tesla», ανέφερε σχετικά, ενώ τόνισε ότι ήταν επίσης πολύ πιο ακριβό από όσο διαφήμιζε η εταιρεία να εγκαταστήσει σταθμό φόρτισης στο σπίτι του. Τέλος, ο Ρόμαν είχε πρόβλημα και με τη μια πόρτα του αυτοκινήτου που «κολλούσε» όταν άνοιγε.

Τι απέγινε το αυτοκίνητο

Πλέον, μετά από όλη την ταλαιπωρία που έχει περάσει, έχει καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας. Ωστόσο, λόγω ενός ειδικού όρου στο συμβόλαιο που υπέγραψε, η υπόθεση δεν θα πάει σε κανονικό δικαστήριο, αλλά σε «διαιτησία». Σημειώνεται ότι η Tesla διαφήμιζε την πολιτική της «επιστροφής μετά από μια εβδομάδα» στην ιστοσελίδα της μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Τον φετινό Φεβρουάριο, η εταιρεία τού έστειλε ξανά μήνυμα ότι το αυτοκίνητό του είναι «έτοιμο» και να πάει να το παραλάβει. Ο ίδιος αποφάσισε να στείλει απαντητικό email ότι πράγματι σκοπεύει να το πάρει πίσω, αλλά στη συνέχεια η εταιρεία δεν του έδινε ραντεβού παραλαβής! Σήμερα, δύο χρόνια μετά την αγορά, όταν έψαξε να δει τι είχε απογίνει το Model X που αγόρασε, μπήκε στο app της Tesla και μέσω του GPS είδε ότι βρισκόταν σε μια μάντρα 18 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA