Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ανηλεές σφυροκόπημα ανατολικών και νότιων περιοχών της Ουκρανίας συνεχίζουν οι ρωσικές δυνάμεις, που δηλώνουν αποφασισμένες να «απελευθερώσουν» το Ντονμπάς, ενώ ο Τσετσένος ηγέτης, Καντίροφ, προειδοποιεί πως στο στόχαστρο θα μπει και το Κίεβο. Εξίσου αποφασισμένος, αλλά και πολύ καλά προετοιμασμένος είναι ωστόσο και ο ουκρανικός στρατός στην περιοχή που διαμηνύει ότι θα δώσει σκληρή μάχη για κάθε μέτρο του εδάφους της χώρας.

Η Ρωσία δεν αισθάνεται ακόμη μεγάλο πόνο από τις διεθνείς κυρώσεις και κυρίως δεν παίρνει στα σοβαρά τις απειλές των άλλων χωρών ότι θα περιορίσουν την ενεργειακή εξάρτησή τους από αυτήν. Αυτό υποστηρίζει ο Αντρέι Ιλαριόνοφ, πρώην επικεφαλής της ομάδας οικονομικών συμβούλων του Βλαντίμιρ Πούτιν. Υπό τις συνθήκες αυτές θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία έως ότου πάρει τη νίκη που θέλει. Τι θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό και να δώσει άμεσο τέλος στον πόλεμο; Ένα «πραγματικό ενεργειακό εμπάργκο» υπογραμμίζει ο Ιλαριόνοφ μιλώντας στο BBC.

Το Reader.gr με το War Calendar κάνει ανασκόπηση σε όσα έγιναν σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, 47η ημέρα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA