Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρωσία μπορεί να αντεπεξέλθει σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο στην Ουκρανία, παρά τις διεθνείς κυρώσεις, σύμφωνα με ειδικούς του τομέα της άμυνας και οικονομολόγους. Πάντως, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, η αύξηση των απωλειών από την ρωσική πλευρά και η ανάγκη αντικατάστασης των στρατιωτικών δυνάμεων είναι πιθανόν να αποδειχθεί ότι αποτελούν πιεστικότερα προβλήματα από το οικονομικό κόστος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δικαιολόγησε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία , λέγοντας ότι έχει  λάβει «τη σωστή απόφαση». Δήλωσε: «Από τη μια πλευρά, βοηθάμε και σώζουμε ανθρώπους, και από την άλλη, απλώς λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είχαμε επιλογή. Ήταν η σωστή απόφαση».

Από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Δύση είχε εκφράσει την ανησυχία της για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Πούτιν. Με τη σύρραξη να έχει περάσει στη δεύτερη φάση της και τη Μαριούπολη να θυμίζει πόλη-φάντασμα, πηγές κοντά στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρουν ότι η πιθανότητα οι Ρώσοι να έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στις επιθέσεις, στην κομβικής σημασίας Μαρίουπολη, είναι μεγάλη.

Το Reader.gr με το War Calendar κάνει ανασκόπηση σε όσα έγιναν σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, 47η ημέρα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.