Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτός μάχης η ρωσική ναυαρχίδα Moskva, το στολίδι του Πολεμικού Ναυτικού της Μόσχας. «Πλήγμα από επιτυχή ουκρανική επίθεση ή ρωσική ανικανότητα», λένε οι ΗΠΑ, η Ουκρανία λέει ότι εξουδετέρωσε με Neptuna, ενώ το Κρεμλίνο λέει πως δεν έχει βυθιστεί. Πάντως, αν μη τι άλλο, είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη: Dilbar: Κατασχέθηκε το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ του κόσμου - Ανήκε στην αδερφή του Ουσμάνοφ

Από την άλλη, Μεντβέντεφ απειλεί Φινλανδία και Σουηδία για το ΝΑΤΟ. Ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε σήμερα, πως αν ενταχθούν στην ατλαντικη συμμαχίατότε η Ρωσία θα πρέπει να ενισχύσει τις άμυνές της στην περιοχή, κάτι που περιλαμβάνει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Η Ουκρανία χρειάζεται 7 δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα σε άμεση χρηματοδοτική βοήθεια για να καλύψει τις κοινωνικές πληρωμές και τους μισθούς, είπε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν εκείνη επισκέφθηκε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 800 εκατομμυρίων δολαρίων (£610 εκατομμύρια) στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου βαρέος πυροβολικού, πριν από μια ευρύτερη ρωσική επίθεση που αναμένεται στην ανατολική Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν δεσμευτεί συνολικά 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Reader.gr με το War Calendar κάνει ανασκόπηση σε όσα έγιναν σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου, 50ή ημέρα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA