Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο «Χάτσικο του Μακάριβ» στη Μπούκα είναι ένα από τα κατοικίδια που ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς σπίτι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ιδιοκτήτρια του σκύλου σκοτώθηκε και αρκετοί επιχείρησαν να το απομακρύνουν από το σπίτι, με το ίδιο να αρνείται καθώς την περίμενε να γυρίσει για πάνω από ένα μήνα. 

Η Reeny έγινε viral και πήρε το ψευδώνυμο Χάτσικο αφού δεν έφευγε από το σπίτι της. Εγινε διάσημη στα social media για την αφοσίωσή της, αφού περίμενε καρτερικά την ιδιοκτήτριά της να γυρίσει. Χρήστες του Twitter υποστήριξαν πως η κηδεμόνας της Reeny βιάστηκε και δολοφονήθηκε από Ρώσους στρατιώτες στο διπλανό σπίτι. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Εθελοντές επιχείρησαν να απομακρύνουν την σκυλίτσα από το σπίτι αλλά δεν τα κατάφεραν. Την φωτογραφία της δημοσίευσε στο Twitter και ο σύμβουλος της κυβέρνησης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Anton Gerashchenko. Μετά από μεγάλη διαδικτυακή κινητοποίηση η Reeny βρήκε σπίτι και ονομάστηκε Nadezhda που σημαίνει ελπίδα στα ουκρανικά. Σύμφωνα με τον Gerashchenko η νέα της οικογένεια έχει έναν ακόμα σκύλο ράτσας Ακίτα

Οσο για το πώς κατάφεραν να απομακρύνουν το Ακίτα από το άδειο σπίτι, η πραγματικότητα είναι πως η Reeny το επέλεξε. Βλέποντας τη φωτογραφία της στα social media, ο νέος της ιδιοκτήτης ταξίδεψε στο Μακάριβ, την επισκεπτόταν καθημερινά στο σπίτι, την τάιζε και της έφερε... ρούχα. Τελικά η Reeny του έδειξε εμπιστοσύνη και έφυγε από το Μακάριβ μαζί του. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Reeny πήρε το ψευδώνυμο Χάτσικο από τον σκύλο της ιαπωνικής ράτσας Ακίτα που καθημερινά περίμενε τον νεκρό ιδιοκτήτη του στον σιδηροδρομικό σταθμό Σιμπούγια του Τόκιο. Οι Ιαπωνες περιγράφουν τους σκύλους Ακίτα ως «θαρραλέους σαν σαμουράι, αλλά συνάμα τρυφερούς σαν γατάκια, με μεταξένια καρδιά, αλλά και αλύγιστους σαν ατσάλι». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA