Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξαφανισμένος για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα ήταν ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, καθώς την τελευταία φορά που είχε είδε κανείς δημόσια τον νο1 άνθρωπο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία ήταν στις 11 Μαρτίου. Έκτοτε, η τύχη του αγνοούνταν, ενώ υπήρξαν αρκετές φήμες για το τι έχει συμβεί με το Κρεμλίνο να απαντά προβάλλοντας ένα βίντεο που κατά πολλούς ήταν «κονσέρβα». Τότε, ο Σοϊγκού συνομιλούσε μέσω βιντεοκλήσης «Zoom» με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, μετά από 13 ημέρες απουσίας. Η κάμερα ζούμαρε για λίγα δευτερόλεπτα στο πρόσωπό του, παρόλα αυτά ο υπουργός δεν πήρε ποτέ τον λόγο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας είχε υποστεί έμφραγμα και όχι από φυσικά αίτια!

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τσετσένος Καντίροφ απειλεί ότι θα πέσει το Azovstal

«Έχει πολλά που τον απασχολούν λόγω της Ουκρανίας. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη ώρα για εμφανίσεις στα ΜΜΕ», είχε απαντήσει ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για την περίεργη αυτή εξαφάνιση. Ωστόσο, η δήλωση του Πεσκόφ, αλλά και η παρουσία Σοϊγκού στο βίντεο αποδείχθηκαν ανεπαρκείς, αφού ο υπουργός δεν έλειπε ποτέ από το πλευρό του Πούτιν πόσο μάλλον σε καιρό πολέμου!

Ετσι, η επανεμφάνιση του Σοϊγκού στις επάλξεις αποτελεί από μόνη της «είδηση» για τη Ρωσία που μπορεί να έχει ξεκινήσει τη νέα στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς, όμως, το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας επανεμφανίστηκε μετά από περίπου ένα μήνα είναι το γεγονός της ημέρας! 

Ο Σοϊγκού έκανε μια πρώτη δημόσια επανεμφάνιση και δήλωσε ότι η Ρωσία θέλει «να απελευθερώσει» στρατιωτικά το Ντονμπάς, καθώς η Μόσχα θεωρεί την περιοχή αυτή της Ουκρανίας ανεξάρτητη. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Δύση ότι «παρατείνει» τη σύγκρουση παραδίδοντας όπλα στο Κίεβο: «Ο ρωσικός στρατός εκτελεί τα καθήκοντα που έχει ορίσει ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων (Βλαντίμιρ Πούτιν) για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Κατά συνέπεια, το σχέδιο απελευθέρωσης των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ τίθεται σε εφαρμογή», σημείωσε ο Σοϊγκού, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε επίσης ο Σοϊγκού, σύμφωνα με το TASS. «Ο αυξανόμενος όγκος προμηθειών ξένων όπλων καταδεικνύει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να προκαλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», σημείωσε τέλος ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA