Μενού
  • Α-
  • Α+

Το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου ώστε να αποχωρήσουν την υπό πολιορκία Μαριούπολη, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, ανακοίνωσε η Ουκρανία τη στιγμή που οι Ρώσοι έχουν δώσει διορία μέχρι και σήμερα στους μαχητές που έχουν βρει καταφύγιο στο εργοστάσιο Azovstal, να αποχωρήσουν. Η προσωρινή κατάπαυση του πυρρός στην περιοχή θα επιτρέψει από το μεσημέρι, την αποχώρηση των αμάχων από την πόλη με πιθανότερο προορισμό το Ζαπορίζιε.

Διαβάστε ακόμη: Σε ασφυκτικό κλοιό το Azovstal - «Ισως ζούμε τις τελευταίες μας στιγμές, βγάλτε μας από εδώ» λένε οι Ουκρανοί

«Δεδομένης της καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης στη Μαριούπολη, καταφέραμε να συμφωνήσουμε εκ των προτέρων για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους» ανέφερε η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός Ιρίνα Βερεστσούκ, που ενημέρωσε πως λόγω των κινδύνων η τελική διαδρομή αλλά και προορισμός είναι πολύ πιθανό να αλλάζουν.

Κι αν στη Μαριούπολη οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σταματήσει προσωρινά τις επιθέσεις, δεν ισχύει το ίδιο στις άλλες περιοχές στα όρια του Ντονμπάς. Οι δυνάμεις συνεχίζουν να αυξάνονται στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και οι  μάχες στο Ντονμπάς εντείνονται καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα, όπως αναφέρουν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Η ρωσική αεροπορική δραστηριότητα στη βόρεια Ουκρανία είναι πιθανόν να παραμείνει μικρή μετά την απόσυρσή τους (των ρωσικών δυνάμεων) από τα βόρεια του Κιέβου. Ωστόσο υπάρχει ακόμη κίνδυνος πληγμάτων ακριβείας κατά στόχων που αποτελούν προτεραιότητα σε όλη την Ουκρανία», προστίθεται στην επικαιροποιημένη αναφορά του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, η οποία αναρτήθηκε στο Twitter. «Οι ρωσικές επιθέσεις σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία δείχνουν την πρόθεσή τους (των ρωσικών δυνάμεων) να προσπαθήσουν να διαταράξουν την μετακίνηση ουκρανικών ενισχύσεων και οπλισμού προς στο ανατολικό τμήμα της χώρας», διευκρινίζεται. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στο Κίεβο ο Μισέλ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έφτασε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, στο Κίεβο, με τον ίδιο να γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter, πως: «Σήμερα στο Κίεβο. Στην καρδιά μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Ευρώπης». Το μήνυμά του συνόδεψε με μια φωτογραφία από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύουσας, όπου τον συνάντησε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ουκρανία, Μάτι Μαασίκας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA