Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Κίεβο, βίντεο που φέρεται να αποτυπώνει τη στιγμή που ένα ουκρανικό drone πλήττει ρωσικό πλοίο που προστάτευε με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR τα στρατεύματα του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Φιδονήσι. Σύμφωνα με την Daily Mail που δημοσίευσε το εν λόγω υλικό, τα πλάνα φαίνεται να δείχνουν την καταστροφή ενός μεγάλου αποβατικού σκάφους τύπου Serna σε αεροπορική επιδρομή.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι περιλαμβάνει η νέα στρατιωτική βοήθεια 150 εκατ. δολαρίων του Τζο Μπάιντεν 

«Οι μονάδες του εχθρού που έχουν απομείνει στο Φιδονήσι παραμένουν χωρίς αεροπορική κάλυψη, και θα καταστραφούν και θα καούν σαν κατσαρίδες ή ακρίδες», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Αντόν Γεραστσένκο.

Επίσης, άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ρωσικό πλοίο επλήγη από ένα ουκρανικό στρατιωτικό drone Bayraktar TB2. Ασπρόμαυρα πλάνα δείχνουν μικροσκοπικές φιγούρες ανθρώπων να κινούνται στο πλοίο, λίγες στιγμές προτού το «τυλίξει» μια λευκή λάμψη. Οι φιγούρες συνεχίζουν να κινούνται πάνω στο σκάφος και μετά το χτύπημα. Το βίντεο δείχνει επίσης μια επίθεση σε ένα κτίριο επάνω στο Φιδονήσι. Φιγούρες (που ανήκουν πιθανόν σε Ρώσους στρατιώτες) εμφανίζονται να περιπολούν το κτίριο προτού χτυπηθεί. Παράλληλα, τα πλάνα αυτά δεν φέρουν χρονική σήμανση, όπως επισημαίνει η Daily Mail. Οι ικανότερες μονάδες του ρωσικού στρατού υφίστανται βαριές απώλειες.

Οι Βρετανοί... αποθεώνουν τους Ουκρανούς

Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί βαριές απώλειες σε ορισμένες από τις πιο ικανές και καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες του στρατού της Ρωσίας, υποστήριξε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας. Τουλάχιστον ένα T-90M -πρόκειται για το πιο σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο άρμα μάχης της Ρωσίας, με θωράκιση σχεδιασμένη για να αντέχει πλήγματα από τα περισσότερα αντιαρματικά όπλα- καταστράφηκε σε μάχη, πρόσθεσε το βρετανικό υπουργό Άμυνας μέσω Twitter.

Σε υπηρεσία στις καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες του στρατού της Ρωσίας, ανάμεσά τους αυτές που πολεμούν στην Ουκρανία, έχουν τεθεί περίπου 100 T-90M, σύμφωνα με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας, που τονίζει ότι η αντικατάστασή τους είναι δύσκολη, με δεδομένες τις δυτικές κυρώσεις που στερούν από τη Μόσχα την πρόσβαση κυρίως σε μικροηλεκτρονικά.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό

Πύραυλοι έπληξαν την πόλη- λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σήμερα, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου της περιφερειακής διοίκησης Σέρχιι Μπράτσουκ, σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικά δίκτυα. Ο Μπράτσουκ είπε, επίσης, ότι οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην πόλη, αφότου στόχοι στην περιοχή περιμετρικά της Οδησσού επλήγησαν από τέσσερις πυραύλους νωρίτερα σήμερα.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν σύννεφα μαύρου καπνού να υψώνονται πάνω από την πόλη. Σημειώνεται ότι το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αμέσως τις αναφορές αυτές. Στο μεταξύ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στην περιοχή του Χαρκόβου το τελευταίο 24ωρο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής του Χάρκοβο, ένας πύραυλος έπεσε στην οροφή του Εθνικού Μουσείου Hryhoriy Skovoroda, ενός μουσείου αφιερωμένου σε έναν Ουκρανό φιλόσοφο. Σύμφωνα με τον Oleh Synyehubov, ένας 35χρονος που φρόντιζε το κτίριο τραυματίστηκε. Εικόνες που αναρτήθηκαν στο Telegram δείχνουν την καταστροφή που προκλήθηκε στο κτίριο. «Τα εκθέματα είχαν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος», είπε ο Synyehubov στο Telegram.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA