Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Ουκρανοί μαχητές στο υπό πολιορκία εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, τον τελευταίο θύλακα αντίστασης έναντι των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη, υποσχέθηκαν σήμερα, Κυριακή, να συνεχίσουν να μάχονται για όσο είναι ζωντανοί. «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για όσο είμαστε ζωντανοί προκειμένου να απωθήσουμε τους Ρώσους κατακτητές», είπε ο Σβιάτοσλαβ Παλάμαρ, αναπληρωτής διοικητής του Τάγματος Αζόφ, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τζιλ Μπάιντεν επισκέφτηκε την Ολένα Ζελένσκα στο Ούζχοροντ

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σφοδρούς βομβαρδισμούς», τόνισε, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στην εκκένωση των τραυματισμένων στρατιωτών από το εργοστάσιο στη Μαριούπολη. Η δήλωση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την έκκληση που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προς τους Γιατρούς του Κόσμου να βοηθήσουν τους στρατιώτες να αποχωρήσουν από το εργοστάσιο που βομβαρδίζεται ανηλεώς από τις ρωσικές δυνάμεις.

Aρνούνται να παραδοθούν

«Το να παραδοθούμε δεν αποτελεί επιλογή, διότι η ζωή μας δεν ενδιαφέρει τη Ρωσία. Το να μας αφήσουν να ζήσουμε δεν τους νοιάζει», δήλωσε ο Ίλια Σαμοϊλένκο, αξιωματούχος των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης τύπου.

«Οι προμήθειές μας είναι περιορισμένες. Μας απομένει νερό. Μας απομένουν πυρομαχικά. Έχουμε τα όπλα πάνω μας. Θα πολεμήσουμε έως την καλύτερη έκβαση αυτής της κατάστασης», συμπλήρωσε ο ίδιος από τα υπόγεια της βιομηχανικής εγκατάστασης.

«Εμείς, το στρατιωτικό προσωπικό της φρουράς της Μαριούπολης, γίναμε μάρτυρες των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η Ρωσία, ο ρωσικός στρατός. Γίναμε μάρτυρες αυτών», συμπλήρωσε ο Σαμοϊλένκο, ο οποίος μιλούσε είτε στα ουκρανικά είτε στα αγγλικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Καναδός Τζαστίν Τριντό στη φρίκη του Ιρπίν

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό πραγματοποίησε σήμερα μια επίσκεψη- έκπληξη στην ουκρανική πόλη Ιρπίν, στα περίχωρα του Κιέβου, την οποία είχαν θέσει υπό την κατοχή τους προσωρινά τα ρωσικά στρατεύματα, έγινε γνωστό από τον δήμαρχο της πόλης στο Telegram.

 «Είχα μόλις την τιμή να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, που ήρθε στο Ιρπίν για να δει ιδίοις όμασι όλη τη φρίκη που οι Ρώσοι κατακτητές προκάλεσαν στην πόλη μας», ανέφερε ο Ολεκσάντρ Μαρκούσιν στο δίκτυό του στο Telegram, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες που έβγαλε με τον Τριντό στην κατεστραμμένη πόλη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA