Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τις εξελίξεις της ειδικής επιχείρησης που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, μίλησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών που διεξήχθη στο Τατζικιστάν. «Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε για τις αρνητικές συνέπειες που έχουν οι απολύτως απαράδεκτες ενέργειες της Δύσης σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και με την ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση. Μιλήσαμε λεπτομερώς για το πώς έχουν τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε «επιθετικό παίκτη» και πλέον η Μόσχα διατηρεί επιφυλάξεις για το πόσο αθώα μπορεί να είναι η επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ. «Το Κίεβο προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να τονίσει την επιθυμία του να γίνει η Ουκρανία μέλος της ΕΕ. Εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες ως προς το πόσο αθώα είναι αυτή η επιθυμία, δεδομένου ότι η ΕΕ έχει μετατραπεί από μια παραγωγική και οικονομική πλατφόρμα σε έναν επιθετικό παίκτη», ανέφερε ο Λαβρόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία παρά τις δημόσιες δηλώσεις της έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να αποκτήσει στάτους ουδετερότητας και να μην προσχωρήσει σε κανένα μπλοκ.

Τέλος, ο Ρώσος ΥΠΕΞ καταλόγισε θράσος στις δυτικές χώρες που απαιτούν από άλλα κράτη να υιοθετήσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, οι κυρώσεις έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την καταστροφή αυτών των δεσμών και η Δύση δεν το κρύβει αυτό» σημείωσε ο Λαβρόφ, ισχυριζόμενος ότι στις διεθνείς συναντήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και χωρών της κεντρικής Ασίας, οι ΗΠΑ τους λένε απευθείας να μην τολμήσουν να συνεχίσουν τη συνεργασία με τη Ρωσία, «ότι η Ρωσία είναι ήδη μια κατεστραμμένη χώρα, ποντάρετε σ' εμάς». «Το ίδιο πράγμα λένε και στην περίπτωση της Κίνας. Πρόκειται για μία θέση που δείχνει υπερβολική αυτοπεποίθηση, θράσος και αγένεια. Έτσι χαρακτηρίζω τις ενέργειες των Δυτικών ομολόγων μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA