ΔΙΕΘΝΗ
20/05/2022 16:43

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κόβει το φυσικό αέριο στη Φινλανδία η Ρωσία - Δεν πλήρωσε σε ρούβλια

Η Gasum αρνήθηκε να πληρώσει την Gazprom Export σε ρούβλια, όπως είχε ζητήσει η Ρωσία από τις ευρωπαϊκές χώρες. «Είναι πολύ λυπηρό που οι προμήθειες φυσικού αερίου βάσει του συμβολαίου προμήθειάς μας θα σταματήσουν τώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Gasum, Μίκα Βιλγιάνεν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κόβει το φυσικό αέριο στη Φινλανδία η Ρωσία - Δεν πλήρωσε σε ρούβλια
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κόβει το φυσικό αέριο στη Φινλανδία η Ρωσία - Δεν πλήρωσε σε ρούβλια
Ανάγνωση:

Μετά το ηλεκτρικό ρεύμα, η Ρωσία αποφάσισε να κόψει και το φυσικό αέριο στη Φινλανδία! Και αυτό θα γίνει από το Σάββατο, 21 Μαΐου. Ήδη από την Παρασκευή η ρωσική Gazprom ενημέρωσε τη Φινλανδία πως θα σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου από το πρωί του Σαββάτου, ανακοίνωσε η φινλανδική κρατική εταιρεία Gasum. Η απόφαση της Ρωσίας σχετίζεται με τον τρόπο πληρωμής.

Διαβάστε ακόμη: Νέα... προεόρτια μπύρα για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ λανσάρει η Φινλανδία

Η Gasum αρνήθηκε να πληρώσει την Gazprom Export σε ρούβλια, όπως είχε ζητήσει η Ρωσία από τις ευρωπαϊκές χώρες. «Είναι πολύ λυπηρό που οι προμήθειες φυσικού αερίου βάσει του συμβολαίου προμήθειάς μας θα σταματήσουν τώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Gasum, Μίκα Βιλγιάνεν. «Ωστόσο, προετοιμαζόμασταν σχολαστικά γι' αυτή την κατάσταση και προνοήσαμε, προκειμένου να μην υπάρξουν διακοπές στο δίκτυο μεταφοράς αερίου, θα μπορέσουμε να εφοδιάσουμε όλους τους πελάτες μας με αέριο τους ερχόμενους μήνες», σημείωσε.

Η διακοπή προγραμματίζεται να γίνει στις 04:00 (ώρα Γκρίνουιτς, 07:00 ώρα Ελλάδας) της 21ης Μαΐου. Η Gasum ανέφερε πως θα συνεχίσει να παρέχει αέριο στους Φινλανδούς καταναλωτές από άλλες πηγές μέσω του αγωγού Balticonnector που συνδέει τη Φινλανδία με την Εσθονία. Η Gasum είχε προειδοποιήσει προχθές, Τετάρτη, πως η Ρωσία μπορεί να διέκοπτε την παροχή αερίου λόγω της διαμάχης για την πληρωμή σε ρούβλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΡΩΣΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ