ΔΙΕΘΝΗ
21/05/2022 09:02

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκοψε το φυσικό αέριο από τη Φινλανδία η Ρωσία

Σύμφωνα με τη φινλανδική εταιρία διαχείρισης του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, η Ρωσία σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου στη Φινλανδία - Η Gazprom Export απαιτεί πληρωμές με ρούβλια

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκοψε το φυσικό αέριο από τη Φινλανδία η Ρωσία
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Η Ρωσία σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου στη Φινλανδία, σύμφωνα με τη φινλανδική εταιρία διαχείρισης του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου. Όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση, η Gazprom σταμάτησε τις εξαγωγές αερίου στη Φινλανδία με την κίνηση αυτή να αποτελεί την πιο πρόσφατη κλιμάκωση της διαμάχης της Ρωσίας με τις δυτικές χώρες για τις πληρωμές της ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Ο ρόλος «κλειδί» της Ελλάδας για την απεξάρτηση από τη Ρωσία - Η «ανατομία» του EastMed

Η Gazprom Export απαίτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες να πληρώνουν για τις προμήθειες ρωσικού αερίου σε ρούβλια, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, όμως η Φινλανδία αρνείται να το κάνει. «Οι εισαγωγές αερίου μέσω του σημείου εισόδου Ιμάτρα σταμάτησαν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Gasgrid Finland. Η Ιμάτρα είναι το σημείο εισόδου του ρωσικού αερίου στη Φινλανδία.

Η φινλανδική κρατική εταιρία αερίου Gasum δήλωσε χθες πως η Gazprom είχε προειδοποιήσει πως η ροή θα διακοπτόταν από τις 07:00 σήμερα το πρωί. Η Gasum επιβεβαίωσε από την πλευρά της σήμερα πως η ροή έχει διακοπεί. «Οι προμήθειες φυσικού αερίου στη Φινλανδία βάσει του συμβολαίου προμήθειας της Gasum έχουν διακοπεί», ανέφερε σε μια ανακοίνωση. Η Gasum θα παρέχει φυσικό αέριο στους πελάτες της από άλλες πηγές μέσω του αγωγού Balticconnector. Ο Balticconnector συνδέει τη Φινλανδία με το δίκτυο αερίου της γειτονικής Εσθονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ