Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφίξιμο στο στομάχι προκαλούν οι πληροφορίες που καταφθάνουν από τις ΗΠΑ γύρω από το νέο μακελειό που έγινε στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας και τον 18χρονο δράστη που σκότωσε τα 19 παιδιά και τις δύο δασκάλες μέσα στο σχολείο τους. 

Διαβάστε ακόμη: Μακελειό στο Τέξας: 45.000 θάνατοι το χρόνο από όπλα και 20 εκατομμύρια πωλήσεις πυροβόλων στις ΗΠΑ

Οπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο, το σκηνικό θρίλερ κράτησε για αρκετή ώρα, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κατέγραψαν την είσοδο του δολοφόνου στο κτίριο πιστοποιούν ότι ο 18χρονος πυροβολούσε και σκότωνε παιδιά και δασκάλους επί 45 λεπτά! Αυτό δήλωσε και ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης, ο πυροσβέστης Έρνεστ Κινγκ, ο οποίος ανέφερε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς.

Παράλληλα, υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν το όχημα τύπου 4χ4 του δράστη, του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος παρατημένο έξω από το σχολείο, όταν καβάλησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το πεζοδρόμιο, τράκαρε έξω από το δημοτικό και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημά του. Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τη στιγμή που ο Ράμος, κρατώντας μια καραμπίνα και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπαίνει στο σχολικό κτίριο.

Και ενώ λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος με ροές από το Μεξικό, στα σχολεία της περιοχής έχουν συνήθως την επιτήρηση αστυνομίας ή ιδιωτικής ασφάλειας. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπήρχε κάποιος αστυνομικός εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να αποτρέψει τον νεαρό.

Μαρτυρία αγοριού που επέζησε: «Νόμιζα ήταν πυροτεχνήματα»

Σύμφωνα με τις αρχές, ο νεαρός άρχισε να πυροβολεί κυριολεκτικά «όποιον έβλεπε μπροστά του». Ένα 9χρονο αγόρι που πυροβολήθηκε στο πόδι αλλά επέζησε, περιέγραψε στη γιαγιά του ότι οι πυροβολισμοί «ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα».  «Όταν ο ένοπλος τον πυροβόλησε στο πόδι, μου είπε ότι τρόμαξε πολύ. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό», σημείωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι ο εγγονός της πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τη σκότωσε ενώ καλούσε την αστυνομία

Την ίδια ώρα, η γιαγιά ενός 10χρονου θύματος δήλωσε ότι η εγγονή της πέθανε από τα πυρά του μακελάρη, την ώρα που προσπαθούσε να καλέσει για βοήθεια με το κινητό της τηλέφωνο. Δίπλα της, η καλύτερη της φίλη «ήταν καλυμμένη με αίμα». Όπως ανέφερε η γιαγιά της Άμερι Τζο Γκάρτσα, ο Ράμος μπήκε μέσα στην τάξη και είπε στα παιδιά: «Θα πεθάνετε όλοι». Η μαθήτρια είναι ένα από τα 19 παιδιά που σκότωσε εν ψυχρώ ο 18χρονος.

Το κοριτσάκι επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το κινητό της καλώντας το «911», όταν είδε τον ένοπλο να μπαίνει στην σχολική αίθουσα: «Είδε την Άμερι να τηλεφωνεί και την πυροβόλησε. Τη σκότωσε», λέει η γιαγιά της, Μπερλίντα Ιρένε Αρεόλα, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Beast».

Συντετριμμένη η γιαγιά του άτυχου κοριτσιού περιγράφει όσα γνωρίζει για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. «Μπαίνοντας μέσα στην τάξη της Άμερι, ο Σαλβαδόρ Ράμος, είπε στους μαθητές: «Θα πεθάνετε...».

«Η πρώτη αντίδραση της Άμερι ήταν να τηλεφωνήσει στην αστυνομία, ενώ δίπλα της, στο θρανίο, καθόταν η καλύτερή της φίλη, η οποία βρέθηκε γεμάτη αίματα», είπε η γιαγιά για την ηρωίδα εγγονή της. Ο θάνατος της 10χρονης μαθήτριας ήταν ακαριαίος. Η γιαγιά του κοριτσιού δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει γιατί αντέδρασε έτσι ο μακελάρης του Τέξας βλέποντας το κορίτσι να χρησιμοποιεί το κινητό του: «Γιατί ο δράστης του μακελειού, αντί να αρπάξει το κινητό της ή να το σπάσει, άνοιξε πυρ και την σκότωσε εν ψυχρώ;», διερωτάται απαρηγόρητη.

Συντετριμμένοι γονείς έξω από το σχολείο

Στο μεταξύ, εξακολουθεί να πηγαίνει κόσμος έξω από το σχολείο, με γονείς να βρίσκονται εκεί είτε έχουν χάσει παιδιά, είτε όχι. Εξάλλου, τις πρώτες ώρες επικρατούσε ένα χάος και οι περισσότεροι προσπαθούσαν να μάθουν για τη μοίρα των παιδιών τους. Κάποιοι αστυνομικοί τούς έλεγαν να μην πλησιάζουν καθώς το περιστατικό βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ωστόσο, μερικοί γονείς τούς αγνόησαν και έφτασαν μέχρι το σχολείο, σπάζοντας τα παράθυρα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να βγουν έξω. Σύμφωνα με αναφορές στα social media, κάποιοι γονείς φέρεται να πήραν και αυτοί τα δικά τους όπλα και να πήγαν τρέχοντας στο σχολείο για να προστατέψουν τα παιδιά τους. 

Oι εικόνες έξω από το σχολείο θύμιζαν τραγωδία: Ενας άνδρας εθεάθη να απομακρύνεται από το κτίριο και να λέει κλαίγοντας στο τηλέφωνο ότι το κοριτσάκι του σκοτώθηκε. Οι περισσότεροι γονείς και οι συγγενείς των παιδιών περίμεναν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης για να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους, ενώ κάποιοι κλήθηκαν να δώσουν και δείγματα DNA προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA