ΔΙΕΘΝΗ
12/06/2022 12:59

Ρωσία: Τα McDonald's «επέστρεψαν» με νέο όνομα το Vkusno i tochka

Τα πρώτα νέα καταστήματα με την επωνυμία «Vkusno i tochka» άνοιξαν στη Ρωσία αντικαθιστώντας τον κολοσσό του φαστ φουντ McDonald's που ανέστειλε τις εργασίες στη χώρα έπειτα από την εισβολή της στην Ουκρανία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρωσία: Τα McDonald's «επέστρεψαν» με νέο όνομα το Vkusno i tochka
(Πηγή: tass.ru)
Ανάγνωση:

Τα McDonald's ήταν ανάμεσα στις παγκοσμίου φήμης εταιρείες που εγκατέλειψαν τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία και στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Δεν πάει άλλωστε πολύ καιρός από την ημέρα που οι Ρώσοι απολάμβαναν το τελευταίο γεύμα στη συγκεκριμένη αλυσίδα, και κατέκλυζαν τα καταστήματα με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο από σήμερα βρήκαν το... υποκατάστατο και ονομάζεται Vkusno i tochka - σε ελεύθερη μετάφραση Νόστιμο, τελεία και παύλα - με τα πρώτα μαγαζιά να έχουν ανοίξει ήδη τις πύλες τους.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου λειτούργησαν τα πρώτα 15 καταστήματα υπό το νέο όνομα και λογότυπο και αναμένεται σταδιακά να πολλαπλασιαστούν καθώς η εταιρία σχεδιάζει να ανοίγει από 50 έως 100 καταστήματα την εβδομάδα. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν εκεί που βρίσκονταν τα αντίστοιχα των McDonald's ενώ έχει υπάρξει η δέσμευση πως θα διατηρηθεί και το προσωπικό των ταχυφαγίων για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το νέο logo, περιλαμβάνει έναν κύκλο και δύο γραμμές, που λέγεται ότι αντιπροσωπεύουν ένα μπιφτέκι και δύο τηγανητές πατάτες.

Ο αμερικανικός γίγαντας του φαστ φουντ ανακοίνωσε στις 16 Μαΐου ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία μετά την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία. Τρεις μέρες αργότερα, ο Ρώσος επιχειρηματίας Alexander Govor, ο οποίος ήταν κάτοχος άδειας της αλυσίδας, αγόρασε τα 850 εστιατόρια.

Το τίμημα της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκε, αλλά ανακοινώνοντας την αποχώρησή της, η McDonald's είπε ότι σχεδίαζε να λάβει εφάπαξ αποζημίωση 1,2 έως 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διαγραφή της επένδυσης. Η McDonald's απασχολούσε 62.000 εργαζόμενους στη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ