Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα McDonald's ήταν ανάμεσα στις παγκοσμίου φήμης εταιρείες που εγκατέλειψαν τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία και στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Δεν πάει άλλωστε πολύ καιρός από την ημέρα που οι Ρώσοι απολάμβαναν το τελευταίο γεύμα στη συγκεκριμένη αλυσίδα, και κατέκλυζαν τα καταστήματα με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο από σήμερα βρήκαν το... υποκατάστατο και ονομάζεται Vkusno i tochka - σε ελεύθερη μετάφραση Νόστιμο, τελεία και παύλα - με τα πρώτα μαγαζιά να έχουν ανοίξει ήδη τις πύλες τους.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου λειτούργησαν τα πρώτα 15 καταστήματα υπό το νέο όνομα και λογότυπο και αναμένεται σταδιακά να πολλαπλασιαστούν καθώς η εταιρία σχεδιάζει να ανοίγει από 50 έως 100 καταστήματα την εβδομάδα. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν εκεί που βρίσκονταν τα αντίστοιχα των McDonald's ενώ έχει υπάρξει η δέσμευση πως θα διατηρηθεί και το προσωπικό των ταχυφαγίων για τουλάχιστον δύο χρόνια.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το νέο logo, περιλαμβάνει έναν κύκλο και δύο γραμμές, που λέγεται ότι αντιπροσωπεύουν ένα μπιφτέκι και δύο τηγανητές πατάτες.

Ο αμερικανικός γίγαντας του φαστ φουντ ανακοίνωσε στις 16 Μαΐου ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία μετά την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία. Τρεις μέρες αργότερα, ο Ρώσος επιχειρηματίας Alexander Govor, ο οποίος ήταν κάτοχος άδειας της αλυσίδας, αγόρασε τα 850 εστιατόρια. 

Το τίμημα της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκε, αλλά ανακοινώνοντας την αποχώρησή της, η McDonald's είπε ότι σχεδίαζε να λάβει εφάπαξ αποζημίωση 1,2 έως 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διαγραφή της επένδυσης. Η McDonald's απασχολούσε 62.000 εργαζόμενους στη Ρωσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA