ΔΙΕΘΝΗ
12/06/2022 21:32

Φινλανδία: Καταγγελία για την φωτογραφία της πρωθυπουργού Σάνα Μάριν

Στο Συμβούλιο για τα ΜΜΕ της Φινλανδίας (JSN) υποβλήθηκε καταγγελία για τη δημοσίευση από το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Seiska της φωτογραφίας της 36χρονης Σάνα Μάριν που έσπρωχνε ένα καρότσι φορώντας κολάν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φινλανδία: Καταγγελία για την φωτογραφία της πρωθυπουργού Σάνα Μάριν
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Αντιδράσεις προκάλεσε στη Φινλανδία η φωτογραφία που τράβηξε παπαράτσι την πρωθυπουργό Σάνα Μάριν. Στο Συμβούλιο για τα ΜΜΕ της Φινλανδίας (JSN) υποβλήθηκε καταγγελία για τη δημοσίευση από το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Seiska της φωτογραφίας της 36χρονης που έσπρωχνε ένα καρότσι φορώντας κολάν.

Διαβάστε ακόμη: ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «θεμιτές» της αντιρρήσεις της Τουρκίας για Σουηδία - Φινλανδία

Στην καταγγελία προέβη άτομο, που δεν κατονομάζεται από τα φινλανδικά ΜΜΕ, επικαλούμενο το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ιδιωτικότητας βάσει του κώδικα δεοντολογίας των ΜΜΕ της χώρας, ενώ πολλοί συμπατριώτες της Μάριν χαρακτήρισαν «σεξιστική» τη φωτογραφία. Το Συμβούλιο JSN, δημιουργήθηκε από ΜΜΕ και δημοσιογράφους στη Φινλανδία για να ερμηνεύει τι συνιστά ορθές δημοσιογραφικές πρακτικές και να υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης. Καταγγελίες στο JSN μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σημειώθηκε παραβίαση της ορθής δημοσιογραφικής πρακτικής στα ΜΜΕ. Πάντως, ο διευθυντής του Seiska, υπεραμύνθηκε της απόφασης για τη δημοσίευση της φωτογραφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΑΝΑ ΜΑΡΙΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ