Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανάκτορα, γιοτ και αμπελώνες που φέρεται να παρέχονται στον Βλαντίμιρ Πούτιν από φίλους και ολιγάρχες φαίνεται πως μπορούν τώρα να συνδεθούν με ένα άτυπο δίκτυο που κατέχει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 4,5 δισ. δολαρίων, με όνομα «LLCInvest.ru», σύμφωνα με αποκάλυψη του Guardian.

Διαβάστε ακόμη: Μπεν Στίλερ: Ο Αμερικανός ηθοποιός συνάντησε τον Ζελένσκι στο Κίεβο - «Είσαι γενναίος, ο ήρωάς μου» του είπε

Ένα ψηφιακό αποτύπωμα φαίνεται να υποδηλώνει ότι μια σειρά από εξοχικές κατοικίες και άλλα περιουσιακά στοιχεία που φέρεται να χρησιμοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος, τα οποία σύμφωνα με τα διαθέσιμα αρχεία ανήκουν ή άνηκαν σε άλλα άτομα, εταιρείες και φιλανθρωπικές οργανώσεις, συνδέονται μέσω ενός κοινού ονόματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στιγμιότυπα από email που διέρρευσαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποδηλώνoυν περαιτέρω ότι διευθυντές και διαχειριστές που σχετίζονται με ορισμένες από τις οντότητες που κατέχουν και διαχειρίζονται αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, έχουν κάνει συζητήσεις καθημερινά επιχειρηματικά προβλήματα... σαν να ήταν μέρος ενός ενιαίου οργανισμού. Σύμφωνα με το OCCRP και το Meduza, τα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με οργανισμούς ή τις εταιρικές δομές γύρω τους, όπου φαίνεται να χρησιμοποιείται ο τομέας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου LLCinvest.ru, περιλαμβάνουν:

  • Ένα παλάτι 1 δισεκατομμυρίου λιρών, το οποίο ο Αλεξέι Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι χτίστηκε για προσωπική χρήση του Πούτιν στο Γκελεντζίκ στη Μαύρη Θάλασσα. Ο δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης Arkady Rotenberg, ο οποίος βρίσκεται υπό κυρώσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, έχει διεκδικήσει την ιδιοκτησία του ακινήτου. Τα εταιρικά αρχεία που τηρούνται από τη βάση δεδομένων Spark στη Ρωσία ανέφεραν από τον Ιούνιο ότι το ακίνητο ανήκει σε μια εταιρεία που ονομάζεται Kompleks της οποίας η μητρική εταιρεία είναι η Binom. Ο διευθυντής της εταιρείας στη Binom μέχρι τον Ιούλιο του περασμένου έτους φαίνεται να έχει καταχωρισμένο τομέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου LLCInvest.ru. Η διεύθυνση LLCinvest.ru παραμένει ως επαφή στη Spark, τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων εταιρειών της Ρωσίας.
  • Στρέμματα αμπελώνων γύρω από το παλάτι Gelendzhik. Ο Ναβάλνι ισχυρίστηκε ότι τα οινοποιεία ήταν ένα «χόμπι» του Πούτιν που είχε ξεφύγει από τον έλεγχο. Οι αμπελώνες που περιβάλλουν το παλάτι ανήκουν σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από δύο συνεργάτες του Πούτιν, τον Γκενάντι Τιμτσένκο και τον Βλαντιμίρ Κόλμπιν, και οι δύο υπόκεινται επίσης σε κυρώσεις της Δύσης. Ο Kolbin και άλλοι που σχετίζονται με τους αμπελώνες φαίνεται να έχουν λογαριασμούς email στο LLCInvest.ru.
  • Το χιονοδρομικό κέντρο Igora στην περιφέρεια του Λένινγκραντ όπου πραγματοποιήθηκε ο γάμος της κόρης του Πούτιν το 2013. Σύμφωνα με τα αρχεία γης, ανήκει στην Ozon, μια εταιρεία στην οποία ο φίλος του Πούτιν, πρόεδρος και μεγαλύτερος μέτοχος της Bank Rossiya, Γιούρι Κοβάλτσουκ, ο οποίος είναι υπό τον δυτικό κυρώσεις, είχε μεγάλο μερίδιο. Ο λογαριασμός email LLCInvest.ru είναι μια επαφή στα αρχεία Spark της μητρικής εταιρείας του Ozon, Relax. Το Ozon δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με τον ομώνυμο εισηγμένο γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου στο Nasdaq.
  • Μια βίλα βόρεια της Αγίας Πετρούπολης, γνωστή από τους ντόπιους ως «Ντάτσα του Πούτιν». Η Villa Sellgren ανήκε στον Oleg Rudnov, έναν παιδικό φίλο του Πούτιν, και κληρονόμησε ο γιος του Sergey Rudnov, μέσω μιας εταιρείας που ονομάζεται North. Ο Rudnov φαίνεται να χρησιμοποιεί διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου LLCinvest.ru, σύμφωνα με τα αρχεία Spark.
  • Ένα ξύλινο κτίριο βόρεια της Αγίας Πετρούπολης, γνωστό ως Fisherman's Hut. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν από κατασκευαστική εταιρεία υποδηλώνουν ότι τρεις διαφορετικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το όνομα τομέα κατείχαν διαφορετικά αγροτεμάχια γύρω από το συγκρότημα, ενώ μια τέταρτη οντότητα LLCInvest - ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με το όνομα Revival of Maritime Traditions - διαχειρίστηκε την κατασκευή. Το ίδιο ίδρυμα, το οποίο τέθηκε πρόσφατα υπό κυρώσεις από τη Δύση, διαθέτει δύο γιοτ, τα Shellest και Nega, τα οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συνδέονται με τον Πούτιν.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA