Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που αφορά γυναίκα στην Πορτογαλία ανακοινώθηκε την Παρασκευή (8/7). Μέχρι τότε η χώρα αριθμούσε συνολικά 473 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, όλα σε άνδρες. Οι περισσότερες μολύνσεις είχαν εντοπιστεί στη Λισαβόνα και την Κοιλάδα του Τάγου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας (DGS) της Πορτογαλίας.

Διαβάστε ακόμη: Ευλογιά των πιθήκων: Ετσι (δεν) πρέπει να κάνουν έρωτα όσοι έχουν κολλήσει - Οδηγίες του αμερικανικού CDC

Η ευλογιά των πιθήκων είναι κοινή σε άγρια ζώα όπως τρωκτικά και πρωτεύοντα θηλαστικά, ωστόσο, οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μολυνθούν από τον ιό αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Xinhua.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δερματικά εξανθήματα, πυρετό, μυαλγία, οσφυαλγία, πρησμένους λεμφαδένες, ρίγη και εξάντληση. Σταδιακά τα εξανθήματα σχηματίζουν εφελκίδα (κρούστα) και υποχωρούν, υποδηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι πλέον μολυσματικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA