Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μητέρα του δράστη της δολοφονίας του Ιάπωνα πρώην προέδρου Σίνζο Άμπε ήταν μέλος της Εκκλησίας της Ενοποίησης. Η αποκάλυψη έρχεται μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον 41χρονο Τετσούγια Γιαμαγκάμι να τρέφει αισθήματα μίσους για τον πρώην πρόεδρο επειδή θεωρούσε ότι προωθούσε μία συγκεκριμένη θρησκευτική οργάνωση. 

Διαβάστε ακόμη: Σίνζο Αμπε: Ο δολοφόνος πίστευε πως ο πρώην πρωθυπουργός ήταν μέλος θρησκευτικής οργάνωσης 

Η δολοφονία του Αμπε τελέστηκε στην πόλη Νάρα της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Παρασκευή (8/7). Ο δράστης Γιαμαγκάμι πίστευε ότι ο Σίνζο Αμπε προωθούσε μια θρησκευτική ομάδα στην οποία η μητέρα του είχε κάνει μια «τεράστια δωρεά». Ο ίδιος ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία ότι η μητέρα του χρεοκόπησε λόγω της δωρεάς αυτής, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ. 

Ο Τομιχίρο Τανάκα, πρόεδρος της Ιαπωνικής Family Federation for World Peace and Unification, γνωστής ως Εκκλησία της Ενοποίησης, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους στο Τόκιο ότι όντως η μητέρα του Γιαμαγκάμι ήταν μέλος της εκκλησίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Τανάκα αρνήθηκε να σχολιάσει τις δωρεές που έχει κάνει η γυναίκα, επικαλούμενος την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι ο Γιαμαγκάμι έτρεφε αισθήματα μίσους εναντίον μιας οργάνωσης, την οποία όμως οι αρχές δεν έχουν κατονομάσει. Ούτε ο Άμπε ούτε ο δολοφόνος του ανήκουν στην εκκλησία, επεσήμανε ο Τανάκα, τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεν είχε ρόλο συμβούλου της εκκλησίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA