Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ηφαίστειο Σακουρατζίμα, που βρίσκεται ανοικτά του νησιού Κιούσου της Ιαπωνίας, εξερράγη σήμερα, Κυριακή (24/7), όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ανεβάζοντας στον βαθμό 5 το επίπεδο συναγερμού στη χώρα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φουμίο Κισίντα, έδωσε εντολή στην κυβέρνηση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, σύμφωνα με το ιαπωνικό ενημερωτικό δίκτυο NHK.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι δεν έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Σεντάι μετά την έκρηξη του ηφαιστείου. Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημίες στην περιοχή του ηφαιστείου. Την ίδια ώρα όμως οι Ιάπωνες είναι θορυβημένοι με τα τοπικά ΜΜΕ να μεταδίδουν πως υπάρχουν αναφορές για ηφαιστειακές πέτρες που έπεφταν «βροχή» σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το Σακουρατζίμα είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ιαπωνίας και εκρήξεις διαφόρων επιπέδων λαμβάνουν χώρα σε τακτική βάση. Το 2019 εκτόξευσε τέφρα ύψους 5,5 χιλιομέτρων. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Καγκοσίμα βρίσκεται απέναντι από τον κόλπο του ηφαιστείου, αλλά περαιτέρω κατοικημένες περιοχές σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από τον κρατήρα ενδέχεται να διαταχθεί να εκκενωθούν, ανέφερε η NHK.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA