Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια φάλαινα μπελούγκα που είχε... παραστρατήσει στον ποταμό Σηκουάνα της Γαλλίας υπέστη ευθανασία, δήλωσαν οι γαλλικές Αρχές προκαλώντας θλίψη για το θηλαστικό που έδινε μάχη για να απεγκλωβιστεί. Η επιχείρηση μετακίνησης του ογκώδους ζώου, που είχε παγιδευτεί από την περασμένη Παρασκευή, ξεκίνησε τα ξημερώματα.

Μια ομάδα περίπου 24 ειδικών και πολλοί άλλοι εθελοντές χρησιμοποίησαν γερανό και δίχτυα για να φορτώσουν τη φάλαινα σε ένα φορτηγό ψυγείο για ένα ταξίδι 99 μιλίων (160 χιλιομέτρων) στη βορειοανατολική γαλλική πόλη-λιμάνι Ouistreham. Ωστόσο, παρουσίασε αναπνευστικές δυσκολίες κατά τη μεταφορά του από την πλωτή οδό του Παρισιού στην ακτή και χρειάστηκε να υποβληθεί σε ευθανασία.

Από τότε που η φάλαινα παρασύρθηκε σε μια υφάλμυρη λεκάνη νερού στην περιοχή της Νορμανδίας, είχαν ξεκινήσει προσπάθειες για την απελευθέρωσή της, εν μέσω φόβων για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

«Παρά την άνευ προηγουμένου επιχείρηση διάσωσης για τη φάλαινα μπελούγκα, με λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του κήτους», ανέφερε στο Twitter ο νομάρχης του Καλβάντος. Υπήρχαν ανησυχίες ότι η μετακίνηση της φάλαινας θα μπορούσε να της προκαλέσει βλάβη .

Η ειδικός σε θέματα προστασίας της φύσης Isabelle Brasseur είπε ότι «θα μπορούσε να πεθάνει τώρα, κατά τη διάρκεια της ανύψωσης», αλλά είπε ότι ήταν ακόμα πιο «σημαντικό να προσπαθήσει». Οι κτηνιατρικές εξετάσεις μετά τη μετακίνησή της αποκάλυψαν ότι η επικίνδυνα λεπτή φάλαινα μπελούγκα δεν είχε πεπτική δραστηριότητα για άγνωστους λόγους. Μια ομάδα κτηνιάτρων ήλπιζε να τονώσει ξανά το πεπτικό σύστημα της φάλαινας. Οι οικολόγοι προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να το ταΐσουν με ψάρια από τότε που βρέθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η φάλαινα αρνήθηκε κάθε τροφή και υπήρχαν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να πεθάνει από την πείνα. Υπήρχαν ελπίδες ότι το ζώο θα επιβίωνε αφού ανταποκρίθηκε σε ένα κοκτέιλ αντιβιοτικών και βιταμινών που χορηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά δυστυχώς πέθανε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA