Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αργά χθες το απόγευμα στο μικρό νησί Παντελερία που βρίσκεται νότια της Σικελίας στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την εσπευσμένη απομάκρυνση κατοίκων από τα σπίτια τους και τουριστών από ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν πολλαπλές εστίες, γεγονός που γεννά υποψίες ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Πολλές κατοικίες δόθηκε εντολή να εκκενωθούν, καθώς πλησίαζαν επικίνδυνα τα πύρινα μέτωπα. Μεταξύ άλλων, απομακρύνθηκαν από τις βίλες τους διασημότητες όπως ο σχεδιαστής μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι ή ο πρώην ποδοσφαιριστής Μάρκο Ταρντέλι. Ο διάσημος σχεδιαστής φιλοξενούσε μερικούς φίλους όταν κλήθηκε να βγει βιαστικά από το σπίτι του, με ένα SUV, για να φτάσει στην ακτή και να ανέβει στο σκάφος του. Όσοι ήταν μαζί του είπαν: «H φωτιά έφτασε στο σπίτι. Όλοι εκκενώνουν, αλλά υπάρχει τόσο πολύ πλήθος που ο κόσμος δεν μπορεί να εισέλθει στο Γκαντίρ. Πολλοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ειδικά οι ηλικιωμένοι». Και για την… απόδραση του σχεδιαστή Giorgio Armani ανέφερε: «Προσωπικά τον βοήθησα να ξεφύγει, ευτυχώς είναι καλά. Όταν είδα τις φλόγες που πλησίαζαν, του είπα ότι έπρεπε να φύγουμε από το σπίτι. Ο Αρμάνι είναι πλέον ασφαλής στο σκάφος του, όπου φιλοξενεί επίσης τον Μάρκο Ταρντέλι και την σύντροφό του Μύρτα Μερλίνο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η ιταλική Πολιτική Προστασία αποφάσισε την αποστολή μέσων και ειδικευμένου προσωπικού στο Παντελερία από την Ματζάρα Ντελ Βάλο (Σικελία). Πριν από λίγο πάντως ο δήμαρχος του νησιού, ο Βιντσέντσο Κάμπο, διαβεβαίωσε ότι «η κατάσταση έχει σχεδόν τεθεί υπό έλεγχο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA